İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 65 bin yetime bayramlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Türkiye’de ve 36 ülkede 65 bin yetime bayramlık kıyafet dağıtacak.
22.06.2017

Dünya üzerinde savaş ve doğal afetlerle, yoksulluklarla sarsılan coğrafyaların çocukları, zorlu hayat koşulları içerisinde Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle hayatlarında olumlu değişiklikler yaşıyorlar. İHH İnsani Yardım Vakfı da dünya üzerinde destek verdiği yetim çocukları, bayrama da mutlu girsinler diye bayramlık kıyafetlerle sevindiriyor.

Dünyada 90 bine yakın yetimi sürekli destek kapsamına alarak dünyanın en ücra köşelerine kadar hayrın ulaştırılmasına aracılık eden İHH, şimdi de başta Türkiye ve Suriye olmak üzere dünyanın 36 farklı mazlum ülkesinde 65 bin yetim çocuğa bayramlık sevinci yaşatacak.

fotograflar-5.jpg

“Bayramlar sevinmek ve sevindirmek içindir”

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Türkiye’nin 81 ilinde 30 bine yakın yetimi bayramlık yardımları ile mutlu edeceklerini söyledi. “Bayramlar sevinmek ve sevindirmek içindir” diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“İHH olarak; yetime merhamet göstermenin, onun gönlünü almanın ibadet hükmünde yer aldığı, yetimin ihtiyacını görmenin, yetimin hamisi olmanın ayeti kerime ve hadisi şerifler ile teşvik edildiği gerçeği ile yıllardır olduğu gibi bu bayramda da çocuklarımızı sevindiriyoruz. Bayramın hemen arifesinde bulunduğumuz şu günlerde hayırseverlerimiz, 750 TL destekte bulunarak on binlerce yetim çocuğumuzu mutlu etmemize katkıda bulunabilirler.”

fotograflar-3.jpg

Mazlum coğrafyalar ön planda

İHH’nın bu sene bayramlık projesinin yapılacağı ülkeler arasında Afganistan, Suriye, Keşmir, Filipinler/Moro, Myanmar, Arakan, Bosna-Hersek, Endonezya/Açe, Tayland/Patani, Ruanda, Yemen, Sudan, Sri Lanka, Hindistan, Irak, Etiyopya, Eritre ve Preşova gibi 36 farklı ülke bulunuyor.

fotograflar-2.jpg

Bir yetimi mutlu etmenin bedeli sadece 750 TL

Tüm hayırseverler 750 TL karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık hediye edebilir ya da dilerlerse BAYRAMLIK yazıp 3072’ye göndererek projeye 5 TL destekte bulunabilirler.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

fotograflar-7.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024