İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere Kurban’da bayramlık elbise
‘Sponsor aile sistemi’ uygulaması ile 15 binin üzerinde yetimin bakımını üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban bayramında da yetimleri yalnız bırakmayacak. 65 ülke ve bölgede yetim çocuklara bayra
Türkiye 03.11.2009

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan’da olduğu gibi Kurban bayramında da yetimleri önceleyecek. Vakfımız Kurban’da bayrama mutlu girmeleri için 65 ülke ve bölgede yetim çocuklara bayramlık elbise dağıtacak. Bir çocuğun bayramlık elbise bedeli 50 TL’dir. Siz de bağışlarınızla yetim çocukların giydirilmesine vesile olabilirsiniz. 

Yetim sayısı her geçen yıl artıyor

Son zamanlarda İslam dünyasında artan savaşlar, işgaller, doğal afetler, fakirlik vs. sebeplerden yetimlerin sayısında büyük bir artış oldu. Bugün özellikle İslam dünyasında milyonlarca yetimden bahsediliyor. 

Yetim sayısının her geçen yıl artması üzerine vakfımız bu yöndeki çalışmalarını artırdı. İhtiyaç duyulan ülkelerde kurulan yetimhanelerin yanı sıra yetimler için sponsor aile sistemi başlatıldı. Bu sistemle Türkiye’deki bir hayırsever aile ayda 70 TL ile bir yetimin bakımını üstelenebiliyor. Sadece aileler değil kurumlar da ihtiyaç duyulan ülkelerden bir yetime sponsor olarak sürekli bakımını üstlenebiliyor. 

Şimdiye kadar 15 binin üzerinde aile, yetimlere sponsor oldu. Ancak İslam dünyasında milyonlarca yetimin olduğu göz önüne alındığında bu rakamın daha yukarılara çıkarılması gerçeği ortaya çıkıyor. Bu noktada hayırsever halkımızın desteğini bekliyoruz. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024