İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze için Acil Yardım çağrısı
En zor günleri yaşayan Filistinli kardeşlerimize destek olmak için harekete geçin.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 29.11.2012

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava, deniz ve karadan düzenlediği saldırıları 8 gün sürdü ve geride büyük bir yıkım bıraktı.

Saldırılarda 175 Gazzeli şehid olurken 1399 kişi yaralandı. Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı rapora göre, İsrail'in 8 gün süren Gazze saldırısında, 16'sı 5 yaşın altında 50 çocuk ve 12'si kadın olmak üzere 175 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda, 141'i 5 yaşın altında 601 çocuk ve 254 kadının aralarında bulunduğu 1399 kişi yaralandı. Raporda, 27 yaralanın Gazze'deki hastanelerde yoğun bakımda bulunduğu ve durumlarının kritik olduğu belirtildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze’de bulunan ekibinin verdiği bilgelere göre Gazze’de yaşanan bombalamalarda 500 ev tamamen yıkılırken 1000 ev zarar gördü. 1 okulun tamamen yıkıldığı Gazze’de 4 okul da hasar gördü. Ayrıca 35 mescit de kullanılamaz hale geldi. Gazze’de hükümete ait 20 bina da bombardımanlarda yıkıldı. 

2007’den bu yana havadan, denizden ve karadan abluka altında tutulan Gazze Şeridi’nde abluka nedeniyle tıbbi malzeme stokları zaten yetersiz durumdaydı. Son saldırılarla birlikte mevcut stoklar da tükenmek üzere.

ACİL TIBBİ YARDIM KONUSUNDA İHH'YA BAŞVURUN

Gazze’de hastaneler acil durumlarda yaralılara hızlı müdahale etmek üzere antibiyotik, anestetik ve tek kullanımlık ameliyat eldiveni, enjektör, şırınga gibi temel tıbbi malzemeye ihtiyaç duyuyor. Acil tıbbi ve sağlık malzemeleri konusunda yardım etmek, bağış yapmak isteyenlerin İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan bilgi alınması, bağışların verilen bilgiye göre yapılması gerekmektedir.

1 MİLYON TL'LİK GAZZE BÜTÇESİ

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze için 1 milyon TL'lik bir yardım bütçesi hazırladı. Bütçenin tamamı başta tıbbi ilaçlar ve acil yardım malzemelerinden oluşacak yardımlarda kullanılacak.

Ayrıca İHH'nın Gazze Ofisi görevlileri ve Türkiye'den ilave olarak götürülen doktorlarla yaralılara tıbbi yardım hizmeti çalışması sürüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri ve Uluslararası Doktorlar Birliği AİD'in gönüllü doktorları Gazze’de sağlık hizmetleri vermeyi sürdürüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı yaralı Gazzelilerin tıbbi yardım desteği vermenin yanı sıra gıda yardımlarına ve evsiz kalanlara yaşam malzemeleri yardımlarına da devam ediyor. 

GAZZE'DE 200 KONUTLUK SİTE PROJESİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’de, savaşta evlerini kaybetmiş ailelerin barınma sorunlarını gidermek üzere, 200 konutluk site inşa ediyor. 

Vakfımız Gazze'ye yıllardır kalıcı projeler yapıyor. Başta konut, okul, kurs, eğitim merkezi gibi kalıcı projeler yapan İHH, Gazze’deki saldırılar sonrası evsiz kalanlara konut projesinin fizibilite çalışmalarını da tamamladı. Projeye göre 5 katlı olarak inşa edilecek site-konutlar Gazze halkının hizmetine sunulacak. Proje kapsamında, 2008 ve 2012 yıllarında Gazze’ye yapılan saldırılar neticesinde evsiz kalan 1300 kişiye barınak sağlayacak amacıyla 80 metrekare büyüklüğünde 200 konut inşa edilecek. Simetrik şekilde yan yana dizilmiş 10 tane bina olarak tasarlanan projedeki binaların her biri 5 kattan oluşacak. 80 metrekarelik evlerin maliyeti 25.000 Dolar olacak. İnşa edilen evlerin tahsisinde toplumun en yoksul ve savaş nedeniyle en çok mağduriyet yaşamış kesimlerine öncelik tanınacak. Gazzeli savaş mağdurlarına konut bağışlamak isteyenler İHH İnsani Yardım Vakfı ile irtibata geçerek yardımlarını gerçekleştirebilecek.

İHH Gazze’ye Yardım için nakdi yardımlar toplamayı sürdürüyor. Siz de bağışlarınızla vakfımızın Gazze yardım çalışmalarına katkı sağlayın. İstanbul Fatih'teki merkezimizi ziyaret ederek, 0212 631 21 21 numaralı telefondan vakfımızı arayarak, internet üzerinde Online Bağış sayfamızdan veya banka hesap numaralarımız üzerinden bağışlarınızı bize ulaştırabilirsiniz. Tüm operatörlerden GAZZE yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek bölgedeki çalışmalarımıza 5TL katkı sağlayabilirsiniz.

[video-293]
[video-294]  

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024