İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kolombiya ve Guatemala’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kolombiya ve Guatemala’yı etkisi altına alan kasırga nedeniyle mağdur olanlara gıda ve hijyen paketi ulaştırdı. Yardımlardan 5 bin 700 kişi istifade etti.
Guatemala, GüneyAmerika, Kolombiya 04.01.2021

Her yıl kasırgalara maruz kalan Karayipler ve Atlantik Okyanusu’na kıyısı bulunan Orta ve Güney Amerika ülkeleri, bu yılda şiddetli kasırgaların etkisi altında kaldı. Kasım ayı başından bu yana yaşanan kasırgalar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti, bir o kadar kişi de kayboldu. Bölgede etkili olan ETA ve IOTA kasırgaları nedeniyle Guatemala, Honduras, El Salvador, Nikaragua ve Kolombiya ana karası ve Kolombiya’nın Nikaragua açıklarında bulunan takım adalarında ciddi zararlar kaydedildi.

genel.jpg

Bölgedeki felaketin ardından harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 bin 700 mağdura gıda ve hijyen paketi ulaştırdı. Kolombiya ve Guatemala’da yapılan yardımlardan ayrıca 57 fiziksel ve zihinsel engelli çocukları bulunan aileler de istifade etti. 

ic.jpg

Guatemala Ulusal Afet Komisyonu (CONRED) ile birlikte 480 aile için gerçekleşen hijyen paketi yardımları, ülkenin Alta Verapaz, Petén, Huhehuetenango, Izabal, Quiche, Zapaca ve Chiquimula bölgelerindeki barınaklarda dağıtıldı. 650 aileyi kapsayan gıda ve hijyen paketi yardımları ise Kolombiya’nın San Andres adasında gerçekleştirildi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024