İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezya halkı acil yardım bekliyor
Endonezya’da volkanik patlamanın ardından meydana gelen tsunami sonucu 429 kişi hayatını kaybetti. İHH ise bölgeye acil yardım başlatarak ilk etapta 7 bin 500 kişiye insani yardım malzemesi ulaştırdı.
Endonezya 25.12.2018

22 Aralık’ta Endonezya’nın Sunda Boğazı’nda bulunan Anak Krakatau Volkanik Dağı’nın faaliyete geçmesi, su altı toprak yapısının kaymasına sebep oldu. Bu nedenle de başkent Jakarta’ya yakın Lampung ve Banten illerinin arasından geçen Sunda Boğazı’nda tsunami meydana geldi. Volkanik patlama 18:00’da yaşanırken 21:30’da da tsunami başladı. Tsunamiden Pandeglang, Lampung Selatan ve Serang şehirleri etkilendi.

Tsunami nedeniyle hayatını kaybeden sayısı 429’a ulaşırken bin 459 kişi de yaralandı. Kayıp sayısı 128 olarak açıklanırken hasar gören ev sayısı da 600 olarak belirtildi. Öte yandan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamalar nedeniyle yeni bir tsunami tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

iccc.jpeg

İHH İnsani Yardım Vakfı ise acil koduyla harekete geçerek bölgede insani yardım çalışmalarına başladı. İHH, ilk etapta 7 bin 500 mağdura acil yardım ulaştırdı. Mağdurlara, barınak malzemesinin yanı sıra gıda ve hijyen paketi dağıtıldı.

detay.jpg

51 bin 500 mağdura acil yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, iki ay önce meydana gelen deprem ve tsunami sonrasında da ilk gece bölgeye hareket ederek hayırseverlerin destekleriyle 51 bin 500 mağdura acil yardım malzemesi ulaştırmıştı.

halk.jpg

Destekte bulunmak için

Bölgede acil olarak barınma, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyaç bulunuyor.

İHH aracılığıyla Endonezyalı mağdurlara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, ACIL yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ya da İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine ACIL koduyla bu yardımlara destek verebiliyor.

harita.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024