İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İngiliz aktivistler Suriye için pedal çeviriyorlar
Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve sınır bölgesinde dul ve yetimler için kurulacak 100 konteynırlı kent için bisikletleriyle yola çıkan 8 İngiliz aktivist, geldikleri İstanbul’da basın toplantısıyla Türkiye’ye teşekkür etti.
Türkiye 16.06.2014

Arap asıllı 8 İngiliz aktivist, Suriye’de yaşanan insani krizle ilgili duyarlılık oluşturmak ve sınıra yakın güvenli bir bölgede dul ve yetimler için kurulacak 100 konteynırlı kent için fon sağlamak amacıyla bisikletleriyle yollara koyuldu.



17 Mayıs’ta İskoçya’dan bisikletleriyle yola çıkan ekip İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan’ı geçerek Türkiye’ye ulaştı. Cumartesi günü İpsala sınırından Türkiye’ye giriş yapan aktivistler, İstanbul’da Eminönü, Sultanahmet gibi tarihi ve turistik mekânlarda pedal çevirdikten sonra önce Ankara’ya ardından da Hatay’a gidecek.

İngiltere merkezli Human Appeal yardım kuruluşunun desteğiyle yola çıkan insani yardım gönüllüleri Reyhanlı’ya hareket etmeden önce Eminönü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Human Appeal Türkiye Temsilcisi Tarek Awwad, grup adına yaptığı açıklamada, geçen 4 yılda Suriye'de 170 bin kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 10 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını, ülkede altyapının, camilerin, hastanelerin, okulların zarar gördüğünü anlattı.



Human Appeal'ın Suriye'deki yetimler ve muhtaçlar için inşa ettiği köyde okul, aşevi, çocuk oyun alanı bulunacağına değinen Awwad, "Gençler toplandı. Bu hedef için buradayız, bu hedef için adım atmaktayız. Arkadaşlarımız, İskoçya'dan 45 günlük bir yolculuk için yola çıktı ve Türkiye'nin Suriye sınırına, Cilvegözü Sınır Kapısı'na kadar gitmeyi planlıyor. Bisikletleriyle İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan'ı geçerek İstanbul'a ulaştılar. Hedeflerine ulaşmak için 20 günleri kaldı. Hedefleri, zulme uğrayan insanların çektiklerini dünyaya duyurmak" diye konuştu.

Awwad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete ve yetkililere, Suriye halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Bisikletli aktivistlerden Anas Sawalem ise 17 Mayıs'tan bu yana yolda olduklarını dile getirerek, zorlu bir yolculuk geçirdiklerini, bazı yerlerde yol durumlarından dolayı güzergah değiştirmek zorunda kaldıklarını anlattı. Sawalem, bağış yapanlara teşekkür ederek, herkese destek çağrısında bulundu.

Ekip, yarın sabah tekrar yola çıkarak önce Ankara'ya, ardından Hatay'a gidecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022