İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsmail Haniye: Erdoğan bizim sesimiz oldu
Filistin Başbakanı İsmail Haniye, “Başbakan Davos’ta Siyonist cumhurbaşkanına tarihi bir cevap verdi. Sayın Erdoğan, bizim sesimiz olmuştur. Tüm Filistin halkının gönlünü kazanmıştır. Şimdi biz çocukl
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 08.01.2010

Filistin’e Özgürlük Konvoyu Gazze’de büyük bir ilgi gördü. Gazzeliler konvoydaki insanlara sarılarak teşekkürlerini dile getirdiler. 2006 yılından beri uygulanan ambargo sebebiyle dışarı çıkamayan Gazze halkı; Türkiye, İngiltere, Amerika, Malezya, Japonya, Belçika, Yunanistan, Fransa, İtalya, Ürdün, Suriye, Endonezya, İrlanda, Polonya, Sudan ve devamı olmak üzere 17 farklı ülkeden gelen insanları bağrına bastı. Mısır’da kâbus gibi geçen 2 gün yaşayan konvoy, Gazze’de kendini Türkiye’deymiş gibi hissetti. Konvoy rahat bir nefes aldı. Refah Sınır Kapısı’nda çiçeklerle karşılandı.

Filistinliler tüm gün boyunca sınır kapısında ve yollarda Mısır’dan gelecek konvoyu bekledi. Karşılama anında hem Filistinliler hem de konvoydan kimi insanlar gözyaşlarına boğuldu.  Filistinli kadınlar dakikalarca ağlarken çocuklar konvoydakilere sarılarak ambargoyu ne kadar derinden yaşadıklarını gösterdiler. 

Konvoy misafirleri Gazze şehrine hayran kaldılar. Gazze’nin İsrail bombalarıyla harabe haline gelen yerleri gezerken de hayranlığın tam tersine şoke oldular. İsrail, yüzlerce binayı yerle bir etmiş. Bazı hastaneler kullanılamaz hale gelmiş. Ambargo sebebiyle inşaat malzemelerinin Gazze’ye girmesine izin verilmiyor. Bu yüzden harabe haline gelen binaların hiç biri onarılmamış. 

Konvoy Gazze’deki ilk güne hızlı başladı.  Sabahleyin araçların anahtarları Sosyal İşler Bakanı Ahmet El Kurdu’ye teslim edildi. Tıbbi cihazlar ve ilaçlar ise Sağlık Bakanı Besim Naim’e teslim edildi.  Naim, bu malzemelerin Gazze için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Hayra vesile olan herkese teşekkür etti.

Konvoy Filistin parlamentosunda

Gündüz Filistin Konvoyu temsil heyetini makamında kabul eden Başbakan İsmail Haniye, akşam ise Filistin Parlamento binasında konvoy heyetine bir konuşma yaptı. Konuşma öncesi parlamento binasına gelen 500 misafire cesaret ödülü olarak İsmail Haniye imzalı Filistin atkıları hediye edildi. Katılımcıların çoğu İsmail Haniye ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Türkiye “Yeni Osmanlı”

 İsmail Haniye konuşmasında Türkiye’ye teşekkür etti. Türkiye için “yeni Osmanlı” ifadesini kullandı. 

Direnişlerine devam edeceklerini ifaden Haniye, Mısır’ın bu direnişi anlamak istemediğini söyledi. Haniye, “Biz sadece kendimiz için değil aynı zamanda Mısır için de savaşıyoruz. Çünkü Gazze düşerse şunu bilsinler ki Mısır da düşer” dedi. 

Ölmekten korkmadığını belirten Haniye, “Benim hayatım İslam’a feda olsun. İslam ve ümmet söz konusuysa benim hayatımın hiç biri önemi yok” şeklinde konuştu. 

Haniye, “Gazze halkı kendi özgür iradesiyle bir seçimde bulundu diye en ağır saldırılara uğradı, dünyanın en ağır ambargosuna maruz kaldı. Ekonomik, siyasi ve askeri baskıların tek bir sebebi vardı: İsrail’i tanımamız ve direnişi bitirmemizi istiyorlar bizden. 

Biz halkımızla İsrail’i asla tanımayacağımızı söyledik. Biz kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Bu duruşumuzun bize ağır bedelleri olacak. Ama biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olarak öleceğiz. Bizim çok sayıda şehidimiz var. Kurucularımızdan Şeyh Ahmet Yasin’i de şehit verdik” diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan’a teşekkür

Başbakan Tayyip Erdoğan’a ilgisinden dolayı teşekkür eden Haniye sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum, sizinle selamlarımı gönderiyorum. Başbakan Davos’ta Siyonist cumhurbaşkanına tarihi bir cevap verdi. Başbakan, "siz teknoloji ve silahta iyisiniz, çocukları öldürmede de iyisiniz" demişti. Sayın Erdoğan, bizim sesimiz olmuştur. Tüm Filistin halkının gönlünü kazanmıştır. Şimdi biz çocuklarımızın Tayyip Erdoğan adını koyuyoruz. Erdoğan’ın ismi Filistin’de ölümsüzleşmiştir artık.” 

Türkiye halkının her zaman Filistin’e ilgi gösterdiğini ifade eden Haniye, “Türkiye yeni Osmanlıdır bizim için. Her zaman Filistin duyarlılığını ortaya koydu. Şimdi daha çok Filistin halkına sahip çıkıyor. Tüm Türkiye halkına minnettarız” dedi. 

[galeri]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024