İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eritreli mültecilere yardım eli
Sudan’ın Kesele bölgesinde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Eritreli Müslüman mülteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardımlarıyla bayram sevincini yaşadı.
Afrika, Eritre 11.10.2007

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1967 yılından beri Sudan’ın doğusunda hayatlarını sürdüren Eritreli mültecilere de yardım elini uzattı. İHH Sudan’ın başkenti Hartum’un 650 km doğusunda bulunan Kesele bölgesindeki kamplarda kalan mültecilere Ramazan yardımında bulundu.

İHH ekipleri zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi 5 bin 500 aileye darı, şeker, un, yağ ve bakliyat gibi çeşitli gıda maddelerinden oluşan kumanya paketlerini dağıttı. Yardım paketlerini büyük bir mutlulukla alan mülteciler, her Ramazanda kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

İHH, Kesele’deki Eritreli yetimlere de gerekli yardımı yaptı. 300 Eritreli mülteci yetime elbise ve kırtasiye malzemesi verildi. Yetimler, kendilerine verilen hediyelerle bayram sevincini yaşadılar.

1 milyon Eritreli mülteci 40 yıldır Sudan'ın kurak vilayetleri olan Kesele, Gedaref, Gezira ve Sennar’de sığınak arıyor. Etiyopya ile savaş halinde bulunan Eritre’den yüzbinlerce mülteci komşu ülke Sudan’a sığınmak zorunda kalmıştı. Savaş bitti. Ancak Eritreli mülteciler, çeşitli baskılar sebebiyle hala ülkelerine dönemiyorlar.

Eritre halkı da zor durumda

Kuzeydoğu Afrika'da, Kızıldeniz kıyısında yer alan Eritre, uzun yıllar süren bir mücadeleden sonra 1993 yılında Etiyopya'dan ayrılarak bağımsızlığına kavuştu. Ancak Eritreliler’in bağımsızlığına kavuşması sorunlarını bitirmedi. 4 milyon nüfusu olan Eritre, bugün açlık ve yoksullukla boğuşuyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan Eritre halkının üçte biri yarı göçebe bir hayat sürüyor.

Halkı Müslüman olan Eritre’nin yönetimi Hıristiyanların elinde. Hıristiyan yönetimin baskıları sebebiyle Sudan’da mülteci durumunda olan Eritreli Müslümanlar ülkelerine dönemiyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024