İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Estelle’deki aktivistler hala gözaltında
Gemide bulunan aktivistlerin çoğu hala İsrail'de gözaltında tutuluyor.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu 22.10.2012

İsrail ordusunun Cumartesi günü uluslararası sularda müdahale ettiği Estelle gemisinde bulunan aktivistlerin çoğu hala İsrail’de gözaltında tutuluyor.

İsrail’in uyguladığı yasadışı deniz ambargosunu delmek ve Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla 20 Haziran’da İsveç’ten yola çıkan Estelle gemisine geçtiğimiz Cumartesi günü İsrail tarafından uluslar arası sularda el konulmuş, içindeki aktivistlerle birlikte Aşdod Limanı’na çekilmişti.

Kuruluşun aktivistlerin akıbeti ile ilgili yaptığı açıklamaya göre; biri İtalyan, üçü İspanyol ve beşi Yunanistanlı olmak üzere toplam 9 aktivist İsrail yetkililerince dayatılan ‘İsrail'e izinsiz girildiğini’ ibraz eden belgeyi imzaladıktan sonra ülkelerine gönderilirken kalan aktivistler uluslararası sularda kaçırıldıklarını beyan ederek böyle bir belgeyi imzalamayı reddettikleri için hala İsrail’de gözaltında tutuluyor.

Avrupalı parlamento üyeleri ve 8 farklı ülkeden toplam 30 aktivistin yer aldığı Estelle gemisinde bulunan 3 İsrail vatandaşı ise Pazar sabahı gerçekleşen duruşmada 'kasten düşmana yardım etmek', 'isyana teşvik etmek' ve (Gazze ablukasını delmeye teşebbüs ederek) 'hukuka aykırı davranmak' ithamıyla suçlandı. 48 saate uzatılan gözaltı süresinden sonra İsrail vatandaşı olan Reut Mor, Elik Elhanan and Yonatan Shapira için yeni bir duruşma gerçekleşecek.

İsrailli yetkililer aynı suçlamaları Ship to Gaza Sweden kurumunun sözcülerinden İsrail doğumlu ancak 40 yılı aşkın bir süredir İsveç'te yaşayan ve İsveç vatandaşı olan Dror Feiler'a da yöneltti. Ship to Gaza Sweden kuruluşu, İsrailli yetkililerin Dror Feiler'a yönelik bu asılsız suçlamalarıyla neyi amaçladıklarının belirsiz olduğunu kaydetti.

2010 yılında geçekleşen Gazze Özgürlük Filosu'nun da aktivistlerinden biri olan Feiler insan haklarına aykırı uygulamaları nedeniyle doğup büyüdüğü ülke olan İsrail'i terk etmiş ve İsveç'e yerleşip İsrail vatandaşlığından İsveç vatandaşlığına geçmişti. Aynı zamanda müzisyen olan aktivist Dror Feiler İsveç merkezli İsrail-Filistin Barışı için Yahudi Platformu (Jews for Israeli–Palestinian Peace) ve Avrupa merkezli Avrupalı Yahudiler Barış Platformu (European Jews for a Just Peace) adındaki iki kuruluşa başkanlık ediyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024