İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopya’da 500 güzel yetim!
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Yetim Günleri” çerçevesindeki duraklardan biri de Etiyopya topraklarıydı. Adı sık sık açlık ve yokluklarla gündeme gelen 85 milyonluk Etiyopya’da üç gün boyunca başkent Ad
Afrika, Etiyopya 25.03.2011

İstanbul ve Bursa’dan yedi kişilik bir ekiple tarihi Habeşistan topraklarına hareket eden İHH ekibi sürekli yetim programına dâhil olan 500 yetimle birlikte umut dolu bir program idrak etti.  Yaşları 3 ila 12 arasında değişen yetimlerle birlikte Etiyopya’nın Langano, Bale ve Robe bölgelerinde gerçekleştirilen programda kıyafet destekleri, kırtasiye dağıtımı, sağlık kontrolleri ve piknik programları gerçekleştirildi.

En sevimli ve masum halleriyle ziyaretçilerinin gönüllerine taht kuran yetimler bereketli güzel günlerin müjdecileri oldular adeta. Kardeş kuruluş CDA yetkililerince de son derece kıymetli bulunan programın başlangıç anı aslında tüm programın özeti mahiyetinde oldu. Bursa İHH gönüllüsü de olan Ömer-Elif Peker çiftinin iki senedir destekledikleri 10 yaşındaki Musa Kedr isimli çocuklarıyla buluşma anları orada olan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Langano gölü ve çevresinde gerçekleşen piknik programı akabinde futbol ve voleybol oynandı. Çocuklar çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı ve ip çekme oyunlarıyla çocukluklarını doya doya yaşadılar. İkinci gün programında ise Dinsho Ulusal Parkı’nda çocuklarla bir araya gelen İHH Ekibi, burada yine piknik programı akabinde parkta yaşayan hayvanları en doğal halleriyle izleme fırsatı buldular.  Buradaki programda ise 11 yaşındaki Fehmi’nin gözyaşları içerisinde Türkiye’den gelen büyüklerinden ayrılmamak istememesi ve gidiş vakti geldiğinde bindiği otobüsten tekrar tekrar inerek ağabey ve ablalarını kucaklaması çocukların hasret duyduğu sevginin en yalın halde gösterildiği anlar oldu. 

Son gün ise Robe’deki kırtasiye dağıtım ve sağlık taraması programlarının gerçekleştirildiği gün oldu. Robe Devlet Hastanesi’nde gönüllü ve uzman hekimler eşliğinde çocukların sağlık taramaları gerçekleştirilerek hasta olanların reçeteleri yazıldı ve ilaçları verildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Günleri programının Etiyopya ayağı gülen yüzler ve kendilerinin uzakta da olsa desteklendiğini bilen güven dolu annelerin teşekkür ve dualarıyla son buldu. Çocuklar Türkiye’den gelen ailelerini tekrar tekrar ülkelerine bekliyorlar.

Sizler de Yetimler sahipsiz kalmasın istiyorsanız kampanyamıza destek vererek her ay ödeyeceğiniz 70 TL karşılığında bir yetimin bakımını üstlenebilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024