İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı yetim ailelerden Türkiye’ye selam ve dua
Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Etiyopya’ya giden İHH ekibi çeşitli projelerin açılışını gerçekleştirdi.
Afrika, Etiyopya 04.05.2016

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Etiyopya’ya giden İHH ekibi çeşitli projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Programın ilk gününde yetim çocuklar için düzenlenen etkinliğe katılan İHH ekibi, onlarla oyunlar oynayarak hediyeler dağıttı. Ekip daha sonra yetim ailelerini evlerinde ziyaret etti. Anneler, özellikle ekipteki hanımlara ‘buraya uzak mesafelerden neden geldiniz?’ şeklindeki sorusuna “sizin ziyarete, yanınızda olmaya geldik” cevabını duyunca onlara sarılarak teşekkürlerini sundular. Aileler, kendilerini unutmayan ve imkânlarını paylaşan Türkiye halkına ve İHH gönüllülerine teşekkürlerini ve dualarını ilettiler.

Yetim Aileleri Kalkındırma projeleri

Ekip, programın sonraki bölümde özellikle yetim ailelerini yardımcı olmaya yönelik bir dizi projeyi hayata geçirdi. Hasasa bölgesinde ailelere keçi dağıtımı, Walargi bölgesinde ailelere 25 tavuktan oluşan kümes tavuğu dağıtılırken, Densho bölgesindeki ailelere de geçimlerine destek amaçlı keçi, ayrıca 16 aileye de boğa dağıtım projeleri gerçekleştirildi.

Özellikle tarımcılıkla geçimlerini sağlayan ailelere Yozgat İHH ve Bilkent Medeniyet Topluluğu tarafından yapılan proje ile teslim edilen boğalar köylülerin tarım işlerinde ciddi katkılar sağlayacak. Aileler kendiişlerini görmenin yanında komşularının işlerini de belirli bedeller ile karşılayarak ailelerin gelirine de katkı sağlayacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022