İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopya’ya vefa borcu
Türkiyeli hayırseverler, İslamiyet’in doğuşunda Mekke’den gelen Müslümanları ülkesine kabul ederek korumasına alan Habeş Kralı Necaşi’nin torunlarını unutmadı.
Afrika 15.09.2009

Türkiyeli hayırseverler, İslamiyet’in doğuşunda Mekke’den gelen Müslümanları ülkesine kabul ederek korumasına alan Habeş Kralı Necaşi’nin torunlarını unutmadı.

Afrika’nın işgal edilmemiş, sömürge görmemiş tek ülkesi olan, “erdemliler ülkesi” olarak bilinen Etiyopya’da Türkiyeli hayırseverlerin eliyle Ramazan coşkusu yaşandı.
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Ramazan’ın ilk günü Oromiye  bölgesindeki Kofale köyünde 180 yetim ve dul aileye un, bakliyat, yağ ve şekerden oluşan gıda paketlerini dağıttı.

180 yetim çocuğa da eğitim yardımı olarak defter, kırtasiye malzemesi ve okul çantası verildi.

Habura bölgesinde ise 160 kimsesiz çocuğun giyim ihtiyacı karşılanırken, Başkent Adisababa’da 350 yetim erkek ve kız çocuğuna iftar yemeği verildi. Böylelikle Ramazan’da yetim çocukların da yüzleri güldürüldü.
Susuzluk ile ülke çapında mücadele eden Etiyopya’da Kofale  bölgesinde  Kayserili hayırseverler tarafından  yaptırılan 2 adet su kuyusunun açılışı da gerçekleştirildi. Bölge halkı su kuyusunun açılmasıyla adeta çifte bayram yaptı.
Dünyanın en fakir ülkelerinden olan Etiyopya’da yetersiz beslenme ve bulaşıcı hastalıklardan dolayı her yıl binlerce çocuk hayatını kaybediyor.
76 milyon nüfusa sahip olan Etiyopya’nın bir çok bölgesinde insanlar dışarıdan gelen yardımlarla ayakta duruyor. Birleşmiş Milletler, Etiyopya için uluslar arası yardım çağrısında bulunmuştu.

Türkiyeli hayırseverlerin son dönemde artan gıda yardımları, su kuyusu, poliklinik, hastane, katarakt ameliyatları, yetimhane, cami vs. projeleri ülkeye hayat veriyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024