İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Facianın izleri silinmedi
Çernobil faciasının 20. yılında özellikle radyasyona maruz kalan çocukların dramlarına dikkat çeken çevreci örgütler, siyasileri duyarlı davranmaya ve nükleer çalışmalara son vermeye çağırdı.
Abhazya, Adıgey-Şapsığ, Azerbaycan, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya, KaraçayÇerkes, Kırım, Rusya 26.04.2006

Çernobil Nükleer Santrali’ndeki facianın 20. yıldönümünde, başta Ukrayna ve Belarus gibi eski Sovyet ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor. Ukrayna’daki anma töreni gece yarısı facianın meydana geldiği saatte sirenlerin çalmasıyla başladı.

Diğer ülkelerde yapılan etkinlik ve törenlerde en çok radyasyondan dolayı sakat kalan “Çernobil çoçukları”nın dramı dile getiriliyor. Anma törenlerinde, nükleer facianın insan ve çevre üzerinde yol açtığı uzun vadeli sorunlara dikkat çekiliyor.

Radyasyondan etkilenen ve sakat doğan çocukların da katıldığı törenlerde, dünya üzerindeki bütün nükleer çalışmalara bir an önce son verilmesi çağrısı yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde 66 bin kişinin hayatının radyasyon nedeniyle tehlikede olduğu iddia edilirken BM öncülüğündeki bir çok kurum tarafından hazırlanan ortak raporda radyasyona maruz kalarak ölenlerin sayısının korkulandan çok daha az olabileceği belirtildi.


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024