İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız mezarları başında anıldı
İHH’nın yetim çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Afganistan’a giden ve uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş kabirleri başında
Türkiye 17.05.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesindeki çalışmalarıyla bilinen; fedakârlığın ve alçak gönüllülüğün timsali Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, şehadetlerinin 2. yıldönümünde tüm Türkiye’de dualarla anılıyor.

Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, Aynuddin Yoldaş ve Ahmet Iqbal Yoldaş için ilk anma öğle namazı sonrası Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleştirildi. Anmaya Yıldız ve Aktaş’ın yakınları ile arkadaşları katıldı. Anma okunan kuran-ı Kerim ve dualar ile başladı. Daha sonra İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım kısa bir konuşma yaptı. Yıldırım, Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız’ın tüm hayatlarını İslam ümmeti için harcayan iki değerli insan olduğunu söyledi.

Afganistan’da düşen uçak için hala düştü mü yoksa düşürüldü mü sorularına net cevap alamadıklarını söyleyen Yıldırım, yetkililerin uçağın enkazının incelenmesine izin verilmediğini aktardı.

Bülent Yıldırım konuşmasında Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş’ın Amerikan işgali altında olan Afganistan’a yetim çalışması gerçekleştirmek için gittiklerini söylerken bu iki değerli insanın emperyalizme karşı İslam ümmeti için mücadele ettiğini dile getirdi. Bu iki değerli insanın şehadetlerinin gelecek nesillere emperyazlime karşı  çalışma için örnek olacağını da söyleyen Yıldırım, ‘‘bu iki mezar gelecek nesiller için bir eğitim ve örnek alma yeridir’ dedi.

Mezarlıkta İHH yöneticileri, görevlileri, gönüllüleri  hazır bulundu.  Anma gelenler daha sonra Yıldız ve Aktaş’ın kabirlerine yakın olan Mavi Marmara şehitleri Cevdet Kılıçlar ile Necdet Yıldırım’ın kabirlerini de ziyaret ederek dua ettiler.

[video-71]

Şehitlerimizin adını taşıyan eserler

-Kenya’da Faruk Aktaş Duksisi (Geleneksel Kur’an kursu) 100 kişiye hizmet veriyor.

-Kenya’da Bahattin Yıldız Duksisi… Dadaab Kampı’nda yapılan bu duksiler kamptaki tek kalıcı yapı olma özelliğini taşıyor.

-Sri Lanka’da Cevdet Kılıçlar ve Faruk Aktaş Sağlık Ocağı, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bu ülkede halka hizmet veriyor.

-Afganistan’ın başkenti Kabil’de her türlü donanımın mevcut olduğu 100 kişilik Şehitlerimizin adını taşıyan Bahattin Yıldız - Faruk Aktaş-Aynuddin Yoldaş ve Ahmet Iqbal Yoldaş adına yaptırılan, Şehitler Yetimhanesi önümüzdeki dönemde hizmet verecek.

-Kamerun’da Bahattin Yıldız Su kuyusu hizmete açıldı, bir su kuyusunun yapımı devam ediyor. Ayrıca Somali’de iki kuyu açıldı ve hizmet veriyor. Tüm su kuyuları 15.000 civarında insana hizmet veriyor.

-Bahaattin Yıldız adına Tanzanya’nın Zanzibar kentinde 250 çocuğun devam ettiği bir ilkokul inşa edildi, faaliyete devam ediyor.

Bahattin Yıldız Kimdir?

1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var.

1982'de Afganistan'dan ayrılırken gözyaşlarıyla "Hoda hafız biraderanı mücahidan! (Allah'a emanet olun mücahit kardeşlerim)" diyen yazar Bahattin Yıldız, yayınladığı tüm kitaplarında Afganistan'ı ve şehadeti yazmıştı...

[video-96]

Faruk Aktaş kimdir?

1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu bulunuyor. Ailesi İstanbul’da. Şehadetinden 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İnceliği, fedakârlığı ve alçakgönüllülüğü ile tanınan Faruk Aktaş, örnek bir dost timsaliydi.

[video-72]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024