İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fatih’te binlerce kişi Filistin için yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, İstanbul Fatih'te “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı büyük yürüyüşte, işgalci İsrail’in saldırılarına tepki gösterildi, Filistin’e destek mesajı verildi.
Filistin-Gazze 26.08.2024

Apertheid rejimi işgalci İsrail, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenen “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü ile protesto edildi.

Eylemde katılımcılar, Fatih Camii önünden Edirnekapı’ya kadar yürüdü. Binlerce kişi yürüyüş boyunca “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Katil İsrail işbirlikçi ABD”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Gazze halkı yalnız değildir” sloganları attı, tekbirler getirdi. 

Yürüyüşe, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüş, Edirnekapı’da sona erdi.

“İsrail uluslararası anlaşmalara uymuyor”

Yürüyüşün varış noktasında Kur’an-ı Kerim okundu. Tilavetin ardından, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür konuşma yaptı. İsrail’in Gazze’ye ulaşılamayacağı yönünde medya aracılığıyla oluşturmaya çalıştığı algının yalan olduğunu söyleyen Songür, Gazze'ye gemilerle ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti. Songür, Gazze’ye gitmek için hazırladıkları Özgürlük Filosu'nun çeşitli engellemelere maruz kaldığını söyledi.

behesti-ismail-songur.jpg

İşgalci İsrail’in uluslararası anlaşmalara uymadığının altını çizen Songür, “İsrail, insan hakları anlaşmalarına mı uyuyor? İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kınamalarına mı uyuyor? Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin raporlarına mı uyuyor? İsrail, çocukları öldürürken, insanları açlıktan öldürürken, orada sivil, kadın, çoluk çocuk ayırt etmeksizin kocaman bombalarla bütün şehri dümdüz etmişken hangi anlaşmaya uydu?" dedi.

cemal-yilmaz.jpg

“Filistin demek, boyun eğmeyen bir duruş demektir.”

Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz ise, “Gazze demek, Filistin demek, boyun eğmeyen bir duruş demektir. Zalimler, Gazze’ye bomba yağdırıyor. İbadethane, hastane, okul demeden hepsini yıkıyorlar. Ama Gazzeli müminler dimdik ayaktalar. Geri adım atmıyorlar, vazgeçmiyorlar, Gazze’yi terk etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

suheyb-ferhat.jpg

Uluslararası Özgürlük Filosu Üyesi Suheyb Ferhat da, “Buradan bütün kardeşlerime sesleniyorum. Bu yürüyüşün ardından da, Filistin davasını asla unutmayın. Aklınızdan ve kalbinizden asla çıkarmayın. Bugün buradan gittikten sonra da Filistin davası için bir şeyler yapın” dedi.

_fatihte-binlerce-kisi-filistin-icin-yurudu_-9.jpg

Eylem, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Bütün Yönleriyle Yetim” kitabı yayınlandı
“Bütün Yönleriyle Yetim” kitabı yayınlandı
20-22 Ekim 2023 tarihlerinde "Yetim" temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu’nda sunulan bildiriler, “Bütün Yönleriyle Yetim” ismiyle kitaplaştırıldı.
05.08.2024
İstanbul’da on binlerce kişi Filistinli şehitler için yürüdü
İstanbul’da on binlerce kişi Filistinli şehitler için yürüdü
İHH’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından, işgalci İsrail’in hain saldırısında şehit olan İsmail Heniye ve Filistinli şehitler için yürüyüş düzenlendi. Fatih Camii önünden başlayan ve Beyazıt Meydanı’nda sona eren yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.
01.08.2024
Suriye'deki 29 bin 343 yetime nakdi yardım
Suriye'deki 29 bin 343 yetime nakdi yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında Suriye'deki 29 bin 343 yetim çocuğa sosyal nakdi yardım yaptı.
26.06.2024