İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fatma Teyze, 6 kıtada 95 yetime annelik yapıyor
Konya'da çevresindeki gönüllülere dağıttığı kumbaralarda toplanan yardımları İHH aracılığıyla her ay düzenli olarak 95 yetime ulaştıran 64 yaşındaki Fatma Serter, İHH'nın YouTube kanalında iyilik hikayesini anlattı.
11.02.2022

Konya'da, 64 yaşındaki Fatma Serter, eşi Osman Serter ve yardımseverlerin desteğiyle dünyanın dört bir tarafında 95 yetime destek oluyor. Serter, 10 yıl önce İHH İnsani Yardım Vakfı ile tanışması sonrası başlayan iyilik hikayesini İHH'nın YouTube kanalında anlattı. 

60 kumbara dağıtıyor

20 yıl Kur’an Kursu öğretmenliği yapan Serter, eğitim verdiği çocuklara da anne şefkatiyle yaklaştı. Tanıdıkları vesilesiyle 10 yıl önce İHH İnsani Yardım Vakfı ile tanışan Fatma Serter, Vakfın yetim çalışmalarını duyunca bir yetimin bakımını üstlendi. Sponsoru olduğu yetim sayısı her yıl artan Serter, yetim kumbaralarıyla gönüllü komşularından da destek almaya başladı. Eşiyle tanıdıklarına, komşularına, çevre esnafa yetim çalışmalarını anlatan Serter’in, dağıttıkları kumbara sayısının çoğalmasıyla giderlerini karşıladıkları yetim sayısı 95'i buldu. Ayda ortalama 60 kumbara dağıtan çift, 15 günde bir de kumbaraları yetimlerine ulaştırmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfına teslim ediyor.

560817034552.jpg

"Allah'ım dünyanın her bir tarafından bize evlat bağışladı"

Fatma Serter, yetimlerin barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamanın tarifsiz mutluluklara sebep olduğunu söyledi. Serter, komşularının desteğiyle dolan her kumbarada büyük heyecan yaşadığını dile getirdi.

Serter, sağlıkları el verdiğince yetimler için çabalamaya devam etmek istediklerini ifade ederek, "Allah bizi bu yoldan ayırmasın. Elhamdülillah baktığımız yetim sayısı 90'a ulaştı. Bizim evladımız yok ama Allah'ım dünyanın her bir tarafından bize evlat bağışladı. Bir yetimin bir ihtiyacını giderirsem dünyanın en mutlu kadını ve annesi benim diye düşünüyorum. Onlardan sorumlu olduğum için çok mutluyum. Onların elbise giymeleri, yemek yemeleri az da olsa ihtiyaçlarının karşılanması bana çok mutluluk ve huzur veriyor." dedi.

566102398896.jpg

"Evladımız yok diye üzülmedik şimdi 95 evladımız var"

Osman Serter de çabalarının sonuçlarını görmenin büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Evlatları olmamasına rağmen çocuk sevgisini hep yaşadıklarını vurgulayan Serter, "Her insanın bir imtihanı var. Bizim imtihanımız da buymuş. Cenab-ı Allah bize bunu layık görmüş, biz de hiçbir zaman evladımız yok diye üzülmedik. Şimdi 95 evladımız var. Çevre ülkelerden olsun, ülkemizden olsun bir çok evladımız var." diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024