İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
''Filistin İçin Özgürlük Konvoyu'' on binlerce kişiyle İncirlik Üssü’ndeydi!
Türkiye genelinden Filistin’e destek için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çağrısıyla yola çıkan ‘‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’’ kapsamında Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne gelinerek on binlerce kişinin katılımıyla dev bir miting düzenlendi ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.
05.11.2023

Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı ABD’nin takınmış olduğu İsrail yanlısı tutumu protesto etmek ve Gazze’deki sivillerin sesini tüm dünyaya duyurmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde organize edilen ‘‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’’ Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne ulaştı. Binlerce araç ve on binlerce kişinin katılımıyla İncirlik’te dev bir miting düzenlendi. Katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak, saldırıları protesto etti.

3.jpg

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’deki sivillere yapılan saldırıların durması için yapılan görüşmelerde masada elleri güçlensin diye İncirlik’e geldiklerini söyledi.

Yıldırım, Gazze’de yaşananlara öfkelerinin çok büyük olduğunu belirterek, "Ben burada şunu söylüyorum; öfkemiz çok büyük. Türkiye elinden geleni yapıyor. Şu anda masada oturuyorlar. Avrupa'nın, Amerika'nın her yerinde eylemler var. İnşallah bu eylemler artacak." dedi.

4.jpg

Bülent Yıldırım, "Türkiye genelinden on binlerce kişinin katılımıyla şu anda mesajımızı verdik, aldılar. Amerika bunu gördü ve duydu." diye konuştu.

5.jpg

Gazze’ye yeni yardım gemileri göndermek için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız inşallah gemilerle yardımları organize etme konusunda destek verecek, göreceksiniz. Bizler Allah'ın izniyle yeni gemiler satın alıyoruz. Hep beraber gideceğiz. İsrail yenildi, Gazze'ye 200 metre bile giremedi. İsrail her gün tanklarını kaybediyor, esir veriyor, askerlerini kaybediyor. Bizler de bu konuda yardımların gitmesi görevini yerine getiriyoruz. Bizim görevimiz bu. Türkiye elinden geleni yapıyor. Masaya oturmuş durumda. Dünyanın gözü burada. Buradan güzel mesajlar verdik. Öfkemizi gösterdik. İnşallah hayırlı olur."

6.jpg

3 Kasım 2023 Cuma günü İstanbul’dan yola çıkarak Türkiye genelinden binlerce araç ve on binlerce kişinin katıldığı ‘‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’’ 5 Kasım Pazar günü Adana’daki İncirlik Hava Üssü yakınlarında düzenlenen dev mitingle sona erdi.

2.jpg

 

1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023