İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Buluşmaya sayılı günler kaldı
Savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklar İstanbul’da buluşuyor. 4. Uluslararası Yetim Buluşması 17 Ekim Cumartesi Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
Türkiye 13.10.2009

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul’da 4. Uluslararası Yetim Buluşması’nı düzenliyor. 17 Ekim 2009 tarihinde Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek buluşmaya 10 ülkeden yetimler katılacak. Saat 19:00’da başlayacak buluşmaya sponsor aileler de katılacak.

Girişlerin ücretsiz olacağı programda yetimler, kendi ülkelerinin yerel folklorik gösterilerini sergileyecekler, ilahi ve şarkılar söyleyecekler. Yetimler kendi dillerinin yanı sıra bir Türkçe de ezgi okuyacaklar.

Buluşmaya Lübnan, Filistin, Irak, Etiyopya, Sudan, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Pakistan, Makedonya ve Türkiye’den yetimler katılacak.

Buluşmaya ayrıca yurt dışından ve yurt içinden sanatçılar katılarak sevilen şarkılarını yetimler için söyleyecekler. Türkiye’den Ömer Karaoğlu, Amerika’dan Tyson Amir ve Baraka Blue, Almanya’dan Ammar, Lübnan’dan Fırkat el Emjad buluşmaya katılacak.

Buluşmada ayrıca Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanacak yetim klibi yer alacak. Bu klip ile farklı ülkelerde yetim çocukların mesajları iletilecek.

Yetimler İstanbul’dan sonra yanı sıra Kayseri, Konya ve Diyarbakır’da da sunum yapacaklar.

İHH, bugüne kadar 3 defa Uluslararası Yetim Buluşması düzenledi. 2005, 2006 ve 2007 yılında düzenlenen buluşmalara yoğun ilgi gösterilmişti. Şimdi ise 4. buluşmayı düzenleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.
İHH bu buluşmalarla Türkiye ve Türkiye dışındaki yetim ve kimsesiz çocukların hem kendi sıkıntılarını hem de ülkelerindeki sıkıntılarını halkımızın gündemine getirmeyi ve ülkemizde yetimlilik olgusunu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Vakfımızın Yetim çalışmaları

İHH; barınma, gıda, giyecek, sağlık ve eğitim yardımlarını dönemsel, süreli ve sürekli olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleştirmektedir. Bu çerçevede İHH’nın çalışma bölgeleri ise doğal afet bölgeleri, savaş ve yoksulluk bölgeleri olmak üzere üçe ayrılmaktadır:

1. Savaş Bölgelerinde ve Mülteci Kamplarındaki Yetim Çalışmaları: Savaşlar ve işgaller en fazla yetimlik sebeplerindendir. Savaş bölgelerindeki yetim çalışmaları sıcak savaş ortamında, oluşan mülteci kamplarında ve savaşın etkisinin devam ettiği bölgelerde dahil edilmektedir. Savaşın güvensiz ortamında öncelikle yetimlerin sağlık ve gıda ihtiyaçları giderilir. Organ mafyası, insan tacirleri vb. tehditlere karşı yetim çocukların güvenilir ortamlara nakli sağlanır. Savaş alanının komşu bölgelerine sığınmış mülteci kamplarında yaşayan yetimlere ailesinin kalan üyesi varsa o üye ile birlikte, yoksa uygun bir sığınma yeri temin edilerek maddi destek ve eğitim desteği sağlanır.

2. Doğal afet bölgelerindeki yetim çalışmaları: Afet bölgelerinde öncelik kurtarma faaliyetlerindedir. Acil müdahaleler sonrası bulunan kimsesiz çocuklar her türlü istismara karşı uygun geçici barınaklarda korumaya alınır. Sağ kalan yakınları bulununcaya kadar ihtiyaçları karşılanır. Sağ kalan yakını yoksa birlikte çalıştığımız yerel kuruluşun talepleri ve bölgenin yapısı gözetilerek kalıcı barınaklar hazırlanır.

3. Kronik açlık ve yoksulluk bölgelerinde yetim çalışmaları: Yoksulluk ve yoksulluğun neden olduğu hastalıklardan, açlık ve kuraklıktan ebeveynlerini kaybeden çocuklar da İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından öncelikliler arasındadır. Kronik açlık ve yoksulluk çeken başta AFRİKA olmak üzere bölgelerdeki yetimlere yardımlar yapılmaktadır.

Sponsor aile sistemi

İHH, 2008 itibarıyla öncelikle savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri başta olmak üzere Türkiye dahil 21 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını gideriyor.

Yetimlere sponsor olmak isteyen şahıs, kurum veya kuruluşlar vakfımıza müracaat ederek Türkiye içinde veya dünyanın farklı bölgelerinde aylık 70 TL ödeyerek sponsor olabilir.

Ağustos 2009 itibari ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışında sponsor aile sistemi ile bakmakta olduğu yetim sayısı 15 bine ulaşmıştır.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022