İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail’den gemilere sabotaj
Gazze'ye gitmeye hazırlanan Özgürlük Filosu'ndaki bir gemi daha İsrail tarafından sabote edildi. İsveç-Yunan ortak gemisi Juliano gibi İrlanda gemisi MV Saoirse'nin de pervane şaftı tahrip edildi. Akt
03.07.2011

İsrail, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkmaya hazırlanan Özgürlük Filosu'na ait gemilere, batırmak veya havaya uçurmak suretiyle engel olmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde İsveç-Yunan ortak gemisi Juliano'nun pervane şaftının tahrip edildiği ortaya çıkmış, aktivistler bunun Mossad ajanlarının işi olduğunu belirtmişlerdi. Yapılan sabotajın gemiyi infilak ettirecek düzeyde olduğunu söyleyen aktivistler sorun giderildikten sonra planlanan günde demir alacaklarını belirtmişlerdi. Ancak  bu kez İrlanda gemisinin ağır hasara yol açacak şekilde sabote edildiği ve geminin filoya katılamayacağı haberi geldi. Yapılan son kontrollerde MV Saoirse adlı geminin, geçtiğimiz hafta içerisinde Göcek limanında beklerken sabote edildiği anlaşıldı.

Göcek'ten Yunanistan'a geçerken gemide bir sorun olduğunu farkeden organizatörler, dalgıçların incelemesi sonucunda pervane şaftının tahrip edildiğinin ortaya çıktığını açıkladı. Organizatörler, şu anda Pire limanında demirli bulunan MV Saoirse'i hedef alan sabotajdan İsrail ajanlarını sorumlu tuttu.

HAYATLARI TEHLİKEYE GİRECEKTİ

İrlandalı aktivistler, geminin büyük hasar aldığını ve yola çıkmadan önce fark edilmemiş olması durumunda yolcuların hayatlarının tehlikede olacağını vurguladı. Hasarın birkaç günde tamir edilemeyecek olmasından dolayı MV Saoirse, Özgürlük Filosu'na katılamayacak. Organizatörler, İrlanda'daki İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlenmesi çağrısı yaparak, "İsrail Büyükelçiliği'ni kapatacağız." dedi. 'Özgürlük Filosu 2'de yer alacak gemilerde onlarca ülkeden yaklaşık 350 Filistin dostu yer alıyor.

[video-176]

[video-177]

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024