İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan tüm dünyaya kardeşlik köprüsü
Dünyanın dört bir tarafına dağılan İHH ekipleri Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. İHH ekipleri, eksi 12 derecedeki Tatarist
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 08.11.2011

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiyeli Müslümanların emanetlerini gerçek sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Günler öncesinden bölgelere giden İHH ekipleri bayram namazının hemen ardından çalışmalara başlayarak vekalet yoluyla bağışlanan kurbanlıkların kesimlerini tamamladı. Farklı coğrafyalarda farklı iklimlerde çalışmalar yürüten İHH ekipleri bazı ülkelerde -12 derecede kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken sellerin vurduğu ülkelerde teknelerle köyleri gezerek yetimleri sevindiriyorlar.

Kurbanı bir ‘‘Burak’’ olarak görüp dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlara ulaşmak için hareket eden İHH İnsani yardım Vakfı, müslümanlar arasında bir kardeşlik köprüsü oluşturmak için çabalıyor.

 

TATARİSTAN’DA EKSİ 12 DERECEDE YARDIM

 

Kurban çalışması kapsamında Tataristan’a giden İHH ekipleri eksi 12 derecede kurbanları keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Tataristan’ın Buinsk şehri ve Kazan ilinin Zalensky bölgelerinde dağıtım yapan İHH ekipleri Tataristan halkının büyük ilgisi ile karşılaştı. Tataristan halkı İHH ekiplerine Türkiye hakkında bir çok soru sorarken İHH ve bağışçılarına da onları unutmadıkları için teşekkür etti.

 

OSMANLI TORUNLARINA HİZMET ETMEK ONURDUR

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın önem verdiği ve çok yoğun proje çalışmaları yaptığı ülkelerden birisi de kardeş ülke Pakistan. Hem geçen yıl hem de bu yıl içerisinde meydana gelen seller ülkeye büyük yara vermişti. Kalıcı projeler ile Pakistan halkına destek olan İHH, kurban bayramında 15 kişilik kalabalık bir ekiple bölgede kurban çalışması gerçekleştirdi. Gruplara ayrılan İHH ekipleri hem kurban çalışmalarını gerçekleştirdi hem de bölgedeki diğer projeleri kontrol etti.

 

AFETLER ÜLKESİ ENDONEZYA’DA KURBAN ÇALIŞMASI

 

İslam dünyasının Uzak doğuya girdiği ilk topraklar olan Endonezya Banda Aceh’te Kurban bayramı heyecanı birkaç gün önceden başladı. Aceh halkı bayramı büyük bir coşku ile karşıladı. Türkiye halkının IHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla gönderdiği 51 hisse kurbanlık, bayram namazının hemen ardından IHH’nın Açeh’deki istanbul yetimhanesinin bahçesinde yetimlerin eşlik ettiği dua ve tekbirlerle kesildi. Kurban edilen hayvanların etleri Banda Aceh’te, Cot Suruy Ingin Jaya Aceh Baser ve Indrapuri Aceh Baser bölgelerinde yetimlerin ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Hisselerin dağıtıldığı aileler okyanus ötesinden gelen bu dostluğa duaları ve sevgileri ile karşılık verdiler. Osmanlı döneminin ardından Tsunamide de onları yalnız bırakmayan Türkiye halkını her zaman yanlarında görmekten mutlu olduklarını da eklediler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024