İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sivas’ta Gazze gecesi
Sivas’ta İHH gönüllüleri tarafından Gazze için destek gecesi düzenlendi. Geceye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı. Gecede Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin imzaladığı iki atkı 2 bin 500
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 10.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” çalışmasına katkıda bulunmak için Sivas’taki sivil toplum kuruluşları kolları sıvadı. 

Çalışmaya destek olmak için Filistin yararına bir gece düzenlendi. Geçtiğimiz Pazar günü belediye nikâh salonunda düzenlenen geceye İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve duyarlı Sivaslılar katıldı. 

Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada “Gazze’ye gitmek için iki gemi satın aldık. 5 gemi de Avrupa ülkelerinden geliyor. Bu çalışmaya farklı dinlerden insanlar, aktivistler destek oluyor. O halde bizim Müslümanlar olarak bu çalışmaya daha fazla destek olmamız gerekiyor. Ambargo sebebiyle kimse Filistin halkına bir şey gönderemiyordu. Biz ambargoyu karadan deldikten sonra şimdi de denizden delmeye karar verdik. Bu gemilerde bütün insanlık buluşuyor. Vicdanlar bir araya geliyor. Filistin halkı yardımlarımızı bekliyor. Onlar sadece kendileri için değil, aynı zamanda Mescid-i Aksa ve Kudüs için de direniyorlar. Yani bütün Müslümanların izzeti için direniyorlar. Onlara çok şey borçluyuz. Onların direnişi olmasaydı Gazze çoktan düşmüştü. Ve şimdi sıra başka Müslüman ülkelere gelmişti” dedi. 

Programa konuşmaların ardından Grup Genç konseri ile devam edildi. Daha sonra Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin imzaladığı iki adet Filistin atkısı açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Atkılar, işadamları Şadi Kotan ve H.İbrahim Karademir tarafından 1.500 ve 1.000 TL’ye satın alındı. Atkılardan elde edilen gelir, Filistin halkına ulaştırılmak üzere İHH’ya teslim edildi. 

Geceye Memur-Sen İl Başkanlığı ve iş kolları yöneticileri, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder, Kemal İbni Hümam Vakfı, Kültür Derneği, Sivas Eğitimciler Derneği, ÖĞDER, DEKDER, EHAD, Yeni Dünya Dergisi, Dil ve Edebiyat Derneği, İmam Hatipliler Derneği, GAYEDER, Hayat Ağacı Derneği, AKÇED, SOGEV gibi STK’lar destek verdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022