İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gambiya’da ‘‘Bahçe Tarım Okulu Projesi’’ tamamlandı
Afrikanın şirin ülkesinde kalıcı bir projeyi daha tamamladık. İHH tarafından, Gambiya’da Sukutu Köyü Kuran Kursu’nun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için ‘‘Bahçe Tarım Okulu’’ açıldı.
Afrika, Gambiya 27.06.2012

Gambiya’da Sukutu Köyü Kuran Kursu’nun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için ‘‘Bahçe Tarım Okulu’’ açıldı. Üretim için gerekli olan teknik malzemeler okulun bahçesine kuruldu.

Gambiya Cumhuriyeti, Afrika'nın en küçük ülkesidir. Gambiya, 18 Şubat 1965 tarihinde Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını elde ederek İngiliz Milletler Topluluğu'na girmiştir. Ülkenin başkenti Banjul'dur. Ülke nüfusunun %90'ından fazlası Müslüman’dır. Sukuta Köyü ülkenin batısında yer alan 35000 nüfuslu bir yerleşim yeridir. Bu köyün %70'i yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yaptığı acil yardımlara ek olarak bölge insanın kendi ihtiyaçlarını karşılaması için kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. İHH bu kapsamda, Sukuta Köyü Kuran kursunun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için  Bahçe Tarım Okulu açtı. Bunun için ihtiyaç duyulan bahçecilik aletleri satın alınarak, açılan kuyudan ekili alanlara su taşımak için gerekli olan elektrikli tesisatın kurulumu gerçekleştirildi.

Sukuta Köyünde faaliyet gösteren ve hâlihazırda 40 öğrenciye ev sahipliği yapan Kuran Kursu, dışarıdan aldığı yardımlar olmadan kendini idare edecek imkânlardan yoksundu. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte öncelikle kurs öğrencilerinin temel gıdalarını temin etmesi sağlandı, daha sonra ürünlerin satılması ile elde edilen gelirlerle kursun diğer ihtiyaçları giderildi.

Öte yandan, bu projeden ilk etapta 40 öğrenci ve kursta görev yapan öğretmenlerin istifade etmesiyle, kuran kursunun daha sağlıklı ve nitelikli bir eğitim vermesi sağlandı.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024