İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ganalı yetimin hayatı değişti
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afrika’da gerçekleştirdiği “Katarakt Ameliyatları” görme yetisini kaybetmiş insanların hayatını değiştiriyor. Ganalı yetim Abdurrahman Abdulvaris’in önce gözleri açıldı, so
Afrika, Gana 29.06.2007

“Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla başlayan ve 10 Afrika ülkesinde 100 bin insanın gözlerinin açılması hedeflenen kampanya devam ediyor. Benin, Togo ve Gana’da katarakt ameliyatları yapıldı. Şimdi sırada Nijer, Çat, Suda gibi ülkeler var.

İHH İnsani Yardım Vakfı, söz konusu ülkelerde ameliyatlar yapmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Nijer’de yapılacak ameliyatlara zemin hazırlanırken, Katarakt ameliyatlarının yapıldığı ülkelerde ise güzel haberler geliyor.

Gana’da yüzlerce kişinin gözleri açılmıştı. Gana’nın Wa kentinde yapılan ameliyatlarda ışığa kavuşturulanlardan biri de Abdurrahman Abdulvaris oldu. Abdulvaris, Ganalı fakir bir ailenin çocuğu. 1992 doğumlu. Dört yıldır sağ gözü katarakt nedeniyle görmüyordu. Yetim olan Abdurrahman Abdulvaris’in imdadına İHH yetişti. 

GÖZLERİ AÇILAN GANALI YETİM TÜRKİYE’YE GELDİ

Abdulvaris babasını geçtiğimiz yıl kaybetmiş. Annesi ve iki erkek kardeşiyle yaşıyor. Babasızlığın neden olduğu burukluğun yanı sıra görememe duygusu Abdulvaris’i hayatından bezdirmişti. İHH ekibinin bölgeye gitmesinin ardından bölgedeki radyolar, aracılığıyla yapılan duyurulardan kataraktlı insanları ameliyat edileceğinden haberdar olan dedesi, torununu ameliyat ettirmek için başvurmuş. Kaydı yapılan ve hemen muayene edilen Abdulvaris, ardından ameliyat ettirildi. Sağ gözü de artık görüyor. Abdurrahman Abdulvaris, “III. Yetim Buluşması” için İstanbul’a geldi.  

HAYATA BAKIŞIM DEĞİŞTİ

Çok güzel bir ülke olan Türkiye’yi tanıma fırsatı yakaladığını ve hayatının değiştiğini belirten Abdulvaris, “Sağ gözümdeki katarakt nedeniyle hep eziklik hissediyordum. Gözümün açılması bana inanılmaz geldi. Gözlerim açıldıktan sonraki ilk işim arkadaşlarımın yanına gidip onlarla oynamak oldu. Çok sevindim. Şimdi artık istediğim gibi koşuyorum, oynuyorum ve geziyorum. Şu anda okuyorum. Ortaokul birinci sınıfa gidiyorum. Eskiye oranla çok daha iyiyim” diye konuştu. 

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Allah’a şükrettiğini, hayırsever Türkiye halkına ve İHH’ya müteşekkir olduğunu kaydeden Abdulvaris, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Afrika, açlık ve sefaletin yaşandığı bir kıta. Yaşadığım ülke Gana’nın da büyük sıkıntıları var. Ben bunların farkındayım. Başka bir ülkeden gelen hayırseverler gözümü açtı. Bundan sonra daha azimli olacağım. Elimden geldiğince okuyacağım. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Bize gelip aydınlık yolları öğreten Türk kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz gibi ben de ileride kendi ülkemdeki ve dışındaki ihtiyaç sahibi insanlar yardım etmek istiyorum.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024