İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Emanetler bugün teslim edilecek
Dün öğleden sonra Ariş limanından gruplar halinde ayrılan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u 20’şerli gruplar halinde Gazze’ye girdi. Konvoy için bugün 15.30’da düzenlenecek büyük miting sonrasında yardımla
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 07.01.2010

Mısır ile yaşanan sorunun aşılmasının ardından gruplar halinde Ariş limanından ayrılan Filistin’e Özgürlük Konvoyu dün geçe geç saatlerde Gazze’ye giriş yaptı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın  öncülük ettiği konvoy Gazze'de sevinç gösterileriyle karşılandı. Konvoyun Gazze’ye girmesi ile birlikte Gazze sokaklarında bayram havası eserken duygusal anlar yaşandı. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu Konvoy heyeti Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede konvoyu en başından itibaren takip ettiklerini ifade eden Haniye yaşanan sıkıntılara rağmen Gazze’ye girenleri ‘kahraman’ olarak niteledi. 

Konvoy için bugün binlerce insanın katılacağı bir miting düzenlenecek. Konvoy ile birlikte Gazze’ye sokulan 155 araç ve bu araçların içerisinde yer alan ilaç, tıbbi malzeme ve insani yardım malzemeleri saat 15.30’da düzenlenecek mitingin ardından dağıtılmaya başlanacak.

Mısır’dan bir engelleme daha

Konvoy ekibi Gazze’ye girmiş olmasına rağmen hala Mısır ile sorunlar yaşanıyor. Konvoy heyeti ile yapılan görüşmeler sonrasında verdiği hiçbir sözü tutmayan Mısır yönetimi bu seferde konvoyun Gazze’de kalacağı süre konusunda verdiği sözü tutmadı. Daha önce yapılan görüşmeler sonrasında konvoy ekibinin Gazze’de 48 saat kalacağı konusunda anlaşmaya varılmıştı. Ancak araçların tamamının Gazze’ye girmesinin ardından Mısır yönetimi bu süreyi 24 saate indirdi. Konu ile ilgili görüşmeler devam ediyor.  
Gazze'ye ulaşan konvoy içinde bulunan araçlar ve yardım malzemeleri İHH'nın koordinasyonuyla oluşturacak komisyona gözetiminde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Dağıtım işlemi 15.30’da gerçekleştirilecek mitingin ardından başlayacak.[galeri]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024