İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli yetimler bize emanet
İHH’nın Gazze’deki Osmanlı Kültür Merkezi’nde yetimler için özel bir sınıf açıldı.
Filistin, Filistin-Gazze 05.02.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı kuruluşundan bu yana sürdürdüğü yetim çalışmaları çerçevesinde yetim çocukların sadece maddi ihtiyaçlarını değil manevi ihtiyaçlarını da düşünerek eğitimlerine ve geleceklerine yönelik projeler gerçekleştiriyor.

Yetim nüfusunun 12 bini bulduğu Gazze’de, beş yıl önce başlattığı yardım faaliyetleri ile çocukların gıda, giyecek ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan İHH, onların eğitimleri için de birçok proje geçekleştiriyor. Bu eğitim projeleri çerçevesinde 2009 yılında açılan Osmanlı Kültür Merkezi’nde, Gazzeli çocuklara, içerisinde dikiş-nakış, Kur’an ahkâmı ve kız çocuklarına yönelik hafızlık kursları veriliyor. Özellikle lise ve üniversite çağındaki gençlerin bilgisayar ve İngilizce öğrenmelerine büyük önem veren Kültür Merkezi yetkilileri, bu kurslardan yetim çocukların da faydalanması için Konya’daki Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER)’nin katkılarıyla açılan yeni sınıfı yetimlere tahsis etti.

Yetimlere tahsis edilen bu özel sınıfta lise iki ve lise son sınıf öğrencilerine okul derslerine yardımcı olacak ek dersler, 15 yaşından büyük her yetim çocuk için ise bilgisayar kursları düzenleniyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025