İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazeli çocuklar Mavi Marmara’da
Vakfımız tarafından Türkiye’ye getirilen 10 Gazzeli çocuk Haliç tersanesinde bakım ve onarımı süren Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Mavi Marmara gemisine çıkan çocuklar, ismini sürekli duydukları
Türkiye 26.03.2011

9 yaşındaki Nur Saad, Türkiye’de kendilerini hiç yabancı hissetmediklerini, aynı dili konuşmamalarına rağmen kardeşliği doya doya yaşadıklarını dile getirdi. Saad, “Türkiye halkı Filistin’e sadece maddi yardımlarla destek olmadı. Aynı zamanda Mavi Marmara hareketiyle varlıklarıyla, kanlarıyla destek oldu” dedi.  

16 yaşındaki Salva Masib ise, “Mavi Marmara yaralı bir gemidir. Gazze’ye ulaşmasına izin verilmedi. Oysa biz bu gemiyi dört gözle bekliyorduk. Artık barış ve huzur istiyoruz. Savaş istemiyoruz” diye konuştu.

9 yaşındaki Bisan Sagga ise “Bize Gazze dışında bir dünyayı görme imkânı veren İHH’ya ve Türkiye halkına çok teşekkür ediyorum. Biz kafesten çıktık. İnşallah bir gün bütün Filistinli çocuklar kafesten çıkar” şeklinde konuştu.

Gazeli Bilal ise Mavi Marmara gemisi için bir resim çizdiğini, bu resimde Mavi Marmara’nın Gazze’ye ulaştığını belirterek, “Bir gün bütün gemiler Gazze’ye özgürce gelecek” dedi.

10 Gazzeli çocuk dün akşam saat 19.00’da Minyatürk’teki restoranda hayırsever aileler ile bir araya geldi.

Resim sergisi açıldı

Gazeli çocukların çizmiş olduğu resimler Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Sergi 1 Nisan 2011 tarihine kadar açık olacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024