İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gaziantep halkı yetimlerin yüzünü güldürdü
Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneğince, 2014 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında “Yetim Gülerse Dünya Güler” konulu, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü kompozisyon ve resim yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.
Türkiye 31.03.2014

Gaziantep İHH’nın Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi ile birlikte düzenlediği etkinlikte ayrıca Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız konferans gerçekleştirirken Grup Yürüyüş de mini bir konser verdi.

Programa Gazeteci-Yazar Serdar Arseven, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep İl Maarif MüfettişleriBaşkanı Yetkin Aslan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen, Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Metin Zirek, Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Anadolu Tevhid Vakfı Başkanvekili Yener Doğruer, Yetim ve Öksüz Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gökşen, Gaziantep YENİ DOĞU Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atsız, Şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, İHH gönüllüleri, yetim dostları ve diğer ilgililer katıldı.

Program öncesinde slâytlar eşliğinde Gaziantep İHH’nın faaliyetleri katılımcılara izletildi. Ardından programın sunuculuğu yapan Mustafa Yıldız’ın okuduğu Duha Suresi’nin 3’üncü âyetiyle program başladı.

Kur’an tilavetinden sonra Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı ve Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Mithat Sevin, selamlama konuşması gerçekleştirdi. Kendisinin de hem yetim hem öksüz olduğunu belirten Sevin, yoğunluğu sebebiyle İHH’nın yetim çalışmalarına katkı yapamadığını ama emeği geçenleri ve çok ciddi katkılar sağlayan Gaziantep İHH Kadın komisyonu Başkanı olan eşi Ayşe Sevin’i kutladı.

Daha sonra söz alan Gaziantep İHH Başkanı Mehmet Emin Arslan, İHH’nın tarihçesi hakkında kısa bilgiler vererek yetim çalışmaları, yetim kardeş projesi, yetim sponsorluğu hakkında katılımcıları bilgilendirdi, etkinliğe destek veren, katılan herkese teşekkür etti.

ARAŞTIRMACI-YAZAR ABDULLAH YILDIZ KONFERANSI

Açılış konuşmalarının ardından bir konferans veren Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız, aslında ‘On İki Emir’ -İsra Suresi Işığında Kur'an Edebi- isimli kitabını merkeze alarak bir sohbet gerçekleştirmek istediğini belirterek şöyle devam etti:

“Orada işlediğim yetim konusu, yetim haklarına değinmeyi düşünüyordum. Ancak Gaziantep İHH’daki arkadaşlar, yardım yaptıkları kimi Suriyeli mülteci kardeşlerimizle bizleri buluşturdular. Evlerini gördüm, ortamlarını gördüm. Bir de Gaziantep-Nizip arasında Nizip’e daha yakın bir mesafede, fabrikadan bozma 40 civarında yetimin olduğu bir mekâna ziyaret gerçekleştirdik. Yetim çocuklarımızı gördüm, 7-8 aylık olan bile var. Tarumar oldum, perişan oldum; zihnim, duygularım, düşüncelerim sarsıldı. Yetim bir çocuk var, baktım –affedersiniz- burnu akıyor, hemen peçete ile temizledim… Çöpe atacaktım, kıyamadım, atamadım, cebime koyup sakladım. Sizler de o çocuklara yardım ediniz, ziyaretler yapınız. Gaziantep İHH çatısı altında katkı sunmaya çalışınız.”

Yıldız, bu girişinden sonra âyet ve hadislerle bol bol zenginleştirdiği konferansında İslam’ın yetime, muhtaca bakış açısını, peygamberimizin yetimlerin üzerine titremesini, yaşanan olaylarla birlikte anlattı.

Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız “Gaziantep” denince Adil Teymur, Ahmet Muhtar Büyükçınar, Mehmet Emin Er, Mustafa Yazgan… gibi önemli isimlerin aklına geldiğini, bu anlamda Gaziantep’in ilim, irfan sahibi önderlerinin olması anlamında iyi bir durumda olduğunu ifade ederek bunlardan Adil Teymur ve Mehmet Emin Er isminde İmam-hatip okullarının olduğunu Ahmet Muhtar Büyükçınar ve Mustafa Yazgan isimlerinin de okullara verilmesinin anlamlı olacağını ifade etti.

Konferansın ardından söz alan Yeni Akit Gazetesi Yazarı Serdar Arseven ise “17 Aralık operasyonu”nu dikkatle izlediğini 28 Şubat 1997'den bu yana oluşan siyasi yapılardan günümüze kadar geçen sürede yaşananları ele aldığı "Dostmodern Darbe" kitabından elde edilen geliri İHH’ya bağışladığını belirterek “başka “kimse yok mu” diyen olursa İHH var. Herkesi İHH’ya desteğe davet ediyorum” dedi.

NİZİP’TEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER KONTEYNER KENTİ’NDEKİ ÇOCUKLARDAN KORO

Selamlama konuşmasının akabinde Nizip’teki Suriyeli Mülteciler Konteyner Kenti’nde kalan ve çoğunluğu da yine yetimlerden oluşan koronun Arapça, Türkçe, ümmetçe ilahiler/ezgiler okuması salonda duygusal sahnelere yol açtı.

GRUP YÜRÜYÜŞ KONSERİ

Koronun ardından Grup Yürüyüş sahne aldı. Grup Yürüyüş üyeleri, birbirinden güzel ve çok beğenilen eserlerini salondaki izleyicilerlerle paylaştı. Katılımcılar sık sık sevilen eserlere eşlik etti, tempo tuttu.

ÖDÜLLÜ KOMPOZİSYON VE RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI

Programın sonunda 2014 yılı Dünya Yetim Dayanışma Günleri kapsamında düzenlenen “Yetim Gülerse Dünya Güler” konulu, ortaokullar ve liseler arası ödüllü kompozisyon ve resim yarışması ödül töreni düzenlendi.

BİRİNCİ OLAN RESME 10 BİN TL

Grup Yürüyüş, resim yarışmasında dereceye girenlerin eserlerini açık artırma usulü satışa çıkardı. Ortaokul ve lisede ilk üçe girenlerin eserlerine çeşitli fiyatlar biçilirken bir hayırsever, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden birinci olan Abdüssamet Kılınç’ın eserine 10 bin TL vererek yetimlerin yararına böyle bir hayır işlemek istediğini ifade etti.

BİRİNCİLER, HEDİYELERİNİ KAYMAKAMLARIN ELLERİNDEN ALDILAR

Lap Top, bisiklet, fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyelerin verildiği programda birinciler hediyelerini Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın ellerinden alırken ikincilerin hediyesini Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, üçüncülerin ise Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı verdiler.

Diğer hediyeler İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen, Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Metin Zirek, Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Yetim ve Öksüz Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gökşen, Gaziantep YENİ DOĞU Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atsız, Gaziantep İHH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı ve Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Mithat Sevin, Suriyeli mültecilerden, âlim, Gaziantep İHH Gönüllüsü, Arapça Öğretmeni Ebu Burhan, Gaziantep İHH Kadın komisyonu Başkanı Ayşe Sevin ve Gaziantep İHH Gönüllüsü Mustafa Şimşek tarafından verildi.

Ayrıca Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi kendi yayınlarından oluşan kitap seti okul yöneticilerine hediye edildi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022