İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gaziantep ve Trabzon’da Yetim Dayanışma Günleri
İHH ekipleri Türkiye’nin dört bir yanında yetimlerle el ele dolaşıyor.
Türkiye 31.03.2012

İHH’nın geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri Anadolu’nun her yerinde coşkuyla kutlanmaya ve yetim çocukların yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

16-31 Mart Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında yetim çocuklar, destekçi aileleri ve gönüllülerle bir araya geliyor. Son olarak Gaziantep ve Trabzon’da gerçekleşen programlar hem sıcak dostlukların kurulmasına hem de yetim çocukların aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerine vesile oldu.



Gaziantep’te 40 yetim çocuğumuz anneleriyle birlikte Gaziantep İHH yetkilileri ve gönüllü hanımların organize ettiği müze gezisine katıldı. Gezi kapsamında Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoroma Müzesi de ziyaret edildi. 4 saat süren program Gaziantep İnsani Yardım Derneği merkezinde çocuklara yemek ve hediye dağıtımıyla sona erdi.

“Sizleri cördüm, daha iyi oldum”

Trabzon’da ise yetimler Zigana Yörük Çadırı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programıyla bir araya geldi. İHH yetkililerinin de katıldığı kahvaltıda gönüllüler, destekçi aileler ve yetim aileleri tanışıp sohbet etti. Daha sonra Uzun Göl gezisiyle devam eden program hep birlikte yenen öğle yemeğinin ardından yetim çocuklar için hazırlanan hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Anadolu’yu karış karış dolaşan Yetim Dayanışma Günleri coşkusunu en iyi yansıtan kare ise Trabzonlu küçük Hüseyin’in kendisine “Nasılsın?” diye soran İHH görevlisi ablasına “Sizleri cördüm, daha iyi oldum.” diye yanıt vermesiydi.



İHH İnsani Yardım Vakfı’nın her yıl düzenlemekte olduğu “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Anadolu’nun çeşitli illerinde gerçekleşecek projelerle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. ( http://www.ihh.org.tr/anadolu-yetimleri-bagrina-basiyor/ )

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024