İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze için ilk gemi satın alındı
Gazze’ye yardım malzemesi götürmek ve ambargoyu denizden delmek için ilk gemi satın alındı. Bu gemiyi Gazze’ye yolcu taşıyacak. Yük geminin alınması için de araştırmalar sürüyor. Gemi çalışmasına bütü
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 29.03.2010

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İstanbul Deniz Otobüsleri’nden (İDO) satın alınan Mavi Marmara gemisi 200 ton yük, 1080 kişilik yolcu kapasiteye sahip. 

Geminin satışı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üçüncü bir ihale yapıldı. İhaleye tek başına giren İHH, gemiyi muammen bedeli olan 1 milyon 810 bin TL’ye satın aldı. 

Gemiyle Gazze’ye insan hakları savunucuları, aktivistler, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri götürülecek.  Gemiyle ayrıca ilaç, tıbbi malzeme gibi Gazze’de ihtiyaç duyulan insani yardım malzemeleri götürülecek. Gemi hayırseverlerin Filistin için yaptığı bağışlarla satın alındı. İHH, gemilerle Gazze’ye düzenli olarak yardım götürmeyi hedefliyor. Ambargonun tamamen kalkmasından sonra her iki gemi Filistin halkına bağışlanacak. 

İkinci hedef yük gemisi almak

Gazze’ye daha fazla yardım malzemesi götürmek için ayrıca bir yük gemisi alınacak. İHH ekipleri, yük gemisi için araştırmalarını sürdürüyor. Satın alınacak olan yük gemisiyle Gazze’ye binlerce tonluk ilaç, tıbbi malzeme ve demir, çimento gibi inşaat malzemeleri götürülecek. Bu yardımlar ambargo altındaki Filistin halkı için hayati bir öneme sahip. İsrail’in günlerce bomba yağdırdığı Gazze şehri onarılmayı bekliyor. İnsanlar yeniden evlerine kavuşacak günleri bekliyor. Gazze’de İsrail ambargosu sebebiyle inşaat malzemelerinin girişine izin verilmiyor. 

Gemiler Mayıs’ta yola çıkacak

Mayıs ayı ortasında ikisi Türkiye’den, 5’i Avrupa’dan olmak üzere 7 geminin yola çıkması bekleniyor. Bu gemilerin bir kısmı Gazze’ye yolcu, diğer kısmı ise insani yardım malzemesi götürecek. 

Bu gemide sizin de katkınız olsun

İHH’nın Gazze için başlatmış olduğu gemiyle yardım götürme çalışmasına siz de bağışlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak,  www.ihh.org.tr adresini ziyaret ederek veya bizzat vakfımızın merkezine gelerek bağışta bulunabilirsiniz. Bağış yaparken lütfen Filistin için olduğunu belirtiniz. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025