İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze ve Kudüs Gençlik Buluşması
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Prof. Dr. Abd Al-Fattah El Awaisi'nin konuşmacı olarak katıldığı “Gazze ve Kudüs Gençlik Buluşması'' programımı Eyüp’te icra edildi.
Filistin-Gazze 02.01.2019

Eyüp Sultan Kültür Merkezi'nde Eyüp Genç İHH tarafından “Gazze ve Kudüs Gençlik Buluşması" adlı bir program düzenlendi. Programa Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, TÜGVA Eyüp, Genç Ensar Eyüpsultan ve Genç Siyer de destek verdi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da katıldığı programda Filistinli Akademisyen Prof. Dr. Abd Al-Fattah El Awaisi bir konuşma yaptı.

abdulfettah.jpg

“Eğer Aksa işgal altındaysa İslam alemi hastadır”

Türkiye'deki gençlerin Kudüs'e sahip çıkmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen El Awaisi, “Bugün beni sevindiren bir husus buradaki gençlerin Kudüs'ü hatırlaması ve Kudüs için gayret etmeleridir. Bu gecenin tercih edilmesi önemlidir. Biz temiz yüzlü gençlerle mübarek diyarları ve oradaki insanların çektikleri acıları anlamak için buradayız" dedi. Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşananlar karşısında İslam toplumunun tepkisiz kalmasını eleştiren Awaisi, şunları söyledi:

"Mescidi Aksa'da, Gazze'de olanlar karşısında neden ümmet intifadaya gelmiyor? İnsanlar her cuma sokağa çıkıp Gazze'de olanlara dikkati çekmeye çalışıyorlar. Mescid-i Aksa 100 senedir işgal altındayken ümmet nerede? Aklın alabileceği bir şey değil bu. Böyle bir ümmet var mı? Öldü mü? Bedeni uyuştu mu? Ortada bir problem var ki bu ümmeti yaşananlara dikkat etmez hale getiren bir kusur var."

"İslam toplumu için Mescid-i Aksa bize kendimizi gösteren bir aynadır" diyen Awaisi, "Eğer Aksa işgal altındaysa İslam alemi hastadır. Aksa, bu ümmetin aynasıdır. İşgal altındaysa ümmetin manzarası çirkindir. Ümmetin bu durumdan utanması gerekir. Ama bu beden uyuşmuş durumda." ifadelerini kullandı.

bulent-yildirim.jpg

“Mavi Marmara anlaşması iptal edilsin”

Abd Al-Fattah El Awaisi’nin ardından konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Kudüs'ü her zaman her yerde anlatacağız” dedi. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İsrail ilk kurulduğunda şöyle diyordu İsrailli yöneticiler: Yaşlıları öldürürüz, gençler ise Filistin davasını unutur! Şimdi, İsrail'e meydan okuyoruz, İstanbul'un her yerinde gençler bu programları yapıyor.

Hemen başarı beklemiyoruz adım adım gidiyoruz. Anne ile bebek arasındaki kordon bağını kestik Allah'a şükür. İsrail, Türkiye'yi bu bebek olarak görüyordu. ‘Sırtımı ben Türkiye'ye yaslayacağım’ diyordu, ama Merhum Erbakan hocamız buna karşı çıktı. Başka bir lider çıkarak bu gidişata ‘One minute’ dedi. İsrail artık yavaş yavaş mevzi kaybedecek. Şu an Suriye'deki savaş Kudüs savaşıdır. Diğer bölgelerdeki savaşlar da Kudüs savaşıdır. İnşallah Mısır ayağa kalkacak, Suriye ayağa kalkacak ve Müslüman topluluklar birlik ve beraberlik içinde olarak aramızdaki mezhep kavgalarını bitireceğiz.

Mavi Marmara’dan sonra bir anlaşma yapıldı. Keşke milletvekillerimiz o imzaları atmasaydı. Çünkü İsrail sözünde durmaz. Hastanelerde ilaç ve teçhizat yok. İşte buradan öneriyorum, bu anlaşma iptal edilsin. İsrail zafer kazandığını zannediyor ama yanılıyor. İsrail'in kulelerinin altları oyuldu Allah'a şükür.”

yuruyus.jpg

Grup Yürüyüş sahnede

Sema gösterisi ile devam eden program, Grup Yürüyüş'ün verdiği konser ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022