İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’den yürek burkan bir hikaye daha
Cebeliya’da yaşayan Halit Muhammed Abid Rabbo’nun 3 kız çocuğu ile annesi İsrail işgal güçleri tarafından gözleri önünde kurşuna dizilmiş. Rabbo’nun 2 kızı hayatını kaybederken bir kızı ile annesi ağı
Filistin, Ortadoğu 16.02.2009

İsrail 22 gün boyunca ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze’den çekildi ama bölgeden yürek burkan hikayeler geliyor. Bu hikayeler İsrail işgal güçlerinin Gazze’de hiçbir sınır tanımadan sivilleri nasıl öldürdüğünü belgeliyor.

İsrail işgal güçleri Halit Muhammed Abid Rabbo’nun 3 kız çocuğunu ve annesini gözleri önünde kurşuna dizmiş. Rabbo’nun 2 kızı hayatını kaybederken bir kızı ile annesi ağır yaralanıyor.

Muhammed Rabbo, Cebaliye'deki evinin enkazı başında yaşadıklarını Ekiplerimize şöyle anlattı: “Tanklar buraya gelince megafonlarla herkesin dışarı çıkması çağrısında bulundular. Biz de doğal olarak annem, eşim ve 4 yaşındaki kızım Sema, 7 yaşındaki kızım Suad ve 8 yaşındaki kızım Emel’le dışarı çıktık.

Elimizde beyaz bayraklarla ‘biz sivil insanlarız anlamında’ dışarı çıktık. Dışarı çıkınca gördüklerimiz bizi şoke etti. Karşımızda 2 İsrail askerini gördük. Birisinin elinde cips diğerinin elinde de çikolata vardı. Ve bunları yiyorlardı.

5 dakika kadar bekledikten sonra hareketlilik başladı. Tankların üzerindeki askerler M16 tüfekleriyle çocuklarımın üzerine ateş etmeye başladılar. Kurşunlar doğrudan 3 kızıma doğru geliyordu. Açılan ateş sonucu 8 yaşındaki kızım Emel’e 12 kurşun isabet etti. 7 yaşındaki kızım Suad’ın ise göğsü parçalandı. 4 yaşında olan diğer kızım Sema ise 3 yerinden vuruldu, mermiler onun da sırtını yaraladı. Annem o arada feryat etmeye başladı.

Bu defa ona da ateş ettiler. O da kolundan ve göğsünden vuruldu. Bağırmaya başladım, çocuklarımı kucakladım ve yardım edin diye bağırıyordum. Ama elden gelen bir şey yoktu. Ambulans diye bağırıyordum. Sadece bir ambulans geldi.

İsrailliler ona da ateş ederek kovdular. Sonrasında ne Kızıl Haç ne de başka bir ambulans bir daha gelemedi. Düşünün şimdi siz bu durumu: Annem vurulmuş, kızlarım vurulmuş, hepsi ölü gözümün önünde.”

Çocukları öldürdükten sonra evi yerle bir ettiler

Beni de öldürebilirlerdi ama bunu yapmadılar. İsrailli askerler çocuklarımı ve ailemi öldürdükten sonra tanklarla evimi yerle bir ettiler. Çaresiz durumdaydık.”

Acılı babanın hayatta kalan 4 yaşındaki kızı Sema Abid Rabbo’ya Belçika yardım elini uzattı. Omuriliği zedelenen ve belden aşağısı tutmayan Sema Belçika'daki bir hastanede tedavi görüyor. Doktorlar Sema'nın muhtemelen bir daha yürüyemeyeceğini söylüyorlar.

Geride kalan Halit Muhammed Abid Rabbo ve eşine ise Türkiye’den İHH İnsani Yardım Vakfı, kendilerine bir ev kiralamaları için maddi yardımda bulundu. Acil ihtiyaçlarını karşıladı.

İsrail işgal askerleri 400 çocuğu öldürdü

İsrail Gazze’de Hamas’ı hedef aldığını iddia etse de 22 gün süren saldırılarında tüm Filistin halkını hedef aldı. Gazze’de 400 çocuk saldırılarda hayatını kaybetti. Yani ölenlerin 3’te birini çocuklar oluşturdu. Doktorlar, ölen çocukların yaralarına bakarak çok yakından vurulduklarını tespit etti. Bu tespit ve çocuklarını kaybeden ailelerin anlattıkları İsrail işgal askerlerinin çocukları kasıtlı olarak vurduklarını belgeliyor.


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024