İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gelemeyene de gidildi 174 kişi ışığa kavuştu
Sudan’daki katarakt ameliyatı projesi devam ediyor. Sağlık ekibimiz, maddi imkânsızlıklardan dolayı başkent Hartum’a gelemeyen katarakt hastaları için Babennusa bölgesine gitti. 174 kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.
Afrika, Sudan 27.03.2010

Afrika’da sıcak hava, beslenme ve iklim şartları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitiriyor. Göz doktoru sayısının  yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşıyor. Kara kıtada 5 milyon insan katarakt hastalığı nedeniyle görme problemi yaşıyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın en yoksul kıtası konumunda bulunan Afrika’da 4 yıl önce katarakt ameliyatları çalışmasını başlattı. İHH ekipleri yapılan muayene ve ameliyatlarla Afrika halkını ışığa kavuşturuyor. 

Sudan’ın başkenti Hartum’da Abdul Fadıl Almas Göz Hastanesinde poliklinik açan İHH, günde yaklaşık 150 kişiye klinik hizmeti veriyor. Ayrıca başkentten uzak kırsal bölgelerde maddi durumu ameliyat için yeterli olmayan hastalara yönelik olarak mobil klinikler ve mobil göz kampları kurularak klinik ve ameliyat hizmeti götürülüyor.  

Sudan’ın başkenti Hartum’da yürütülen Afrika Katarakt Projesi kapsamında son olarak Babennusa şehri ziyaret edildi. Ameliyathane ekibi 19.mobil kampında 174 ameliyat gerçekleştirerek bu insanların ışığa kavuşmasını sağladı. Son ameliyatlarla Sudan’da ameliyat edilerek ışığa kavuşan toplam kişi sayısı 20 bin kişiye ulaştı.

Başkentten karayolu ile 1,5 gün uzaklıkta bulunan Babennusa’da göz hastanesi ve göz doktoru bulunmuyor. Bir hafta gibi kısa bir surede gerçekleştirilen ameliyatlar ve göz sağlığı taramasıyla bölge halkının sıkıntıları giderilmeye çalışıldı. İhtiyaç görülen hastalara damla ve ilaç dağıtıldı.

Katarakt ameliyatları Sudan, Somali ve Etiyopya’da devam ediyor.  


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024