İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gemiler Güney Kıbrıs’ta bekliyor
Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme vb. Insani yardım malzemesi taşıyan gemiler Kıbrıs’ın güneyinde buluştu. Diğer gemiler ve milletvekilleri gelince gemiler yeniden hareket edecek. Bu arada İHH İnsani Yar
Filistin, KuzeyKıbrıs, Ortadoğu, Türkiye 29.05.2010

Mavi Marmara gemisi ile 3 yük gemisi Kıbrıs’ın güneyinde buluştu. Buluşma noktasına 3 gemi daha bekleniyor.

Gemiler, Kıbrıs açıklarında Avrupa Parlamentosundan gelecek milletvekillerini de bekliyor. Güney Kıbrıs Rum kesimi, parlamenterlerin geçişine izin vermediği için milletvekillerinin gemilere ulaşması gecikmişti.

15 Milletvekillerinin gemilere ulaşmasıyla Akdeniz’e doğru yola devam edilecek. 7 geminin 25 saatlik bir yolculuktan sonra yarın Gazze sularında olması bekleniyor.

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, sürecin kendi lehlerine doğru ilerlediğini kaydetti. Yıldırım, “Dış İşleri Bakanlığımız, Avrupa Parlamentosu, Fransa Dış İşleri Bakanlığı ve daha bir çok ülkeden hareketimizi destekleyen açıklamalar yapıldı. Ben İsrail'e sesleniyorum. Bu hareketin arkasında bütün dünyanın desteği var. Yapacağız şey, bu gemilerin geçişine izin vermek. En doğrusu da bu. Eğer Gazze’ye yardım ettiğinizi iddia ediyorsanız o zaman gelin bu gemilerin geçişine izin verin. Samimiyetinizi kanıtlayın” diye konuştu.

Başından beri geri adım atmayacaklarını deklare ettiklerini ifade eden Yıldırım, “Biz geri dönmek için yola çıkmadık. 10 bin ton insani yardım malzememiz var. Bize bu emanetleri teslim edenlere söz verdik Gazze’ye gireceğiz diye. İsrail, gerilimi ne kadar tırmandırırsa tırmandırsın asla geri dönmeyeceğiz” dedi.

Yıldırım, İsrail’in operasyon hazırlıklarına ise “İstedikleri gibi hazırlık yapsınlar. Biz tek bir çakı bile taşımıyoruz. Tamamen sivil ve insani bir hareketiz. Biz siyaset yapmıyoruz. İsrail’in savunduğu gibi Hamas’ın propagandasını yapmıyoruz. Hamas kendi siyasetini yapar. Bizim işimiz Gazze’de 2006 yılından beri ambargoya maruz kalan insanlara bir nebze yardım etmek. Gemilerde taşıdığımız 10 bin ton malzeme, Filistin halkı için hayati bir öneme sahip. Taşıdığımız ilaç ve tıbbi malzemeler, belki de binlerce çocuğun hayata bağlanmasını sağlayacak. Biz suç işleyecek bir eylem yapmıyoruz ki, İsrail donanmasıyla bize askeri operasyon yapsın. İsrail basını bile bugün gemilere olası bir operasyonun İsrail’i işgalci göstereceğini yazdı. İsrail kendi içerisinde ambargoyu hararetli bir şekilde tartışmaya başladı. Bütün dünyanın gördüğü gerçeği, İsrail halkı da görmeye başladı. İsrailli siyasetçiler de artık bu gerçeği görmeli. Ambargoyu kaldırmalı” şeklinde konuştu.

Mavi Marmara gemisinde bulunan 578 barış eylemcisi, Gazze’ye ulaşacakları günü bekliyor. Gemide herhangi bir sıkıntı yok. Aktivistler, Filistin’e girmeye kenetlenmiş durumdalar. Gemide herhangi bir rahatsızlığa karşı 9 doktor, 2 hemşire, 2 sağlık memuru hazır bekliyor. Gemide Mescid-i Aksa’nın muhafızı olarak bilinen Şeyh Raid Salah da bulunuyor.

[video-70]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024