İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gıda dağıtımlarından su kuyularına, İHH Afrika’da!
Son 60 yılın en şiddetli kuraklığının yaşandığı Doğu Afrika’da on binlerce çocuk açlıktan öldü, birçok ailenin tek geçim kaynağı olan hayvanlar telef oldu.
Afrika, BurkinaFaso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Gambiya, Kenya, Moritanya, Nijer, Nijerya, SierraLeone, Somali, Sudan 19.08.2011

Komşu ülkelere iltica etmek zorunda kalan binlerce insan miktarı ne olursa olsun dışardan gelen yardımlara muhtaç halde sığındıkları kamplarda dünyanın onlara sahip çıkmasını bekliyor.

Temmuz’dan beri bölgede acil yardım faaliyetleri yürüten İHH ekipleri Kenya’da 245 bin, Somali’de 375 bin ve Etiyopya’da 3 bin insana yardım ulaştırdı.

Afrika Boynuzu olarak da bilinen açlığın ve kuraklığın vurduğu Doğu Afrika ülkeleri Kenya, Etiyopya ve Somali’de acil yardım çalışmaları yürüten İHH ekipleri, gıda paketi dağıtımının yanı sıra, sağlık taraması ve ilaç temini, et dağıtımı ve bölge insanın ihtiyacını karşılamak üzere branda, hijyen kiti, mutfak seti ve su bidonu yardımı gerçekleştirdi. Ayrıca 13 Ağustos tarihinde İstanbul’dan ayrılan bir yük gemisi toplam değeri 3.865.809 TL olan 2.800 tonluk insani yardımı Ramazan ayının sonunda Somali’nin başkenti Mogadişu’ya ulaştıracak.

Tüm bu yardımların yanı sıra İHH ekipleri, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı münasebetiyle son derece olumsuz hayat şartlarına rağmen sığındıkları mülteci kamplarında oruç ibadetini ifa eden Somali, Kenya ve Etiyopya halkına iftar yemeği vermeye devam ediyor. Ekipler Kenya’daki Dadaab Kampı’nda günlük 3 bin kişiye iftar yemeği vererek toplam 39 bin kişiye, Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Aşağı ve Orta Şabela bölgelerinde günlük 4.700 kişiye iftar yemeği vererek toplam 61 bin kişi olmak üzere bölgede toplamda 100 bin kişiye sıcak iftar yemeği vermiş olacak.      

Çeşitli projelerle 15 yıldır Doğu Afrika ülkelerinde yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgedeki acil yardım çalışmalarının yanı sıra yeni kalıcı projelerin yapımına da başlayarak bölge insanın geleceğine umut olmaya devam ediyor. Şu ana kadar Doğu Afrika’da 570 su kuyusu açan İHH, 75 yeni su kuyusu projesiyle bölge insanının en büyük mağduriyetlerinden biri olan susuzluğa çare olmaya devam edecek.     

Kalıcı projeler kapsamında Kenya’nın Dadaab bölgesindeki İfo, Dagahley ve Hagadari kamplarında Somalili mültecilerin eğitimlerine devam edebilmesi için 12 farklı noktada eğitim merkezi açmak için gerekli çalışmaları başlatan İHH ekipleri; mısır öğütme makinesi, traktör, büyükbaş hayvan, dul hanımlar için sebze tezgâhı, dikiş makinesi desteği ile ihtiyaç sahiplerinin  kendi geçimlerini temin etmelerine katkıda bulunuyor.

Zorunlu göçün, açlık ve kuraklığın ortasında yaşama tutunmaları her gün biraz daha zorlaşan yetimler için de özel bir çalışma gerçekleştiren İHH, Somali, Etiyopya ve Cibuti’de toplamda 1827 yetimin her ay düzenli olarak masraflarını karşılamakta.

Siz de kara kıta Afrika’nın muhtaç insanlarına kayıtsız kalmayın, İHH’nın Doğu Afrika acil yardım kampanyasına bağışlarınızla destek olun.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024