İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib'teki Göz Sağlığı Merkezi ile binlerce kişi ışığa kavuştu
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Sarmada ilçesinde kurulan Göz Sağlığı Merkezi, savaş mağduru sivillere ücretsiz olarak sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.
28.05.2024

Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Sarmada ilçesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından 2021 yılında açılan Göz Sağlığı Merkezi, savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere ücretsiz sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, iç savaşın neden olduğu olumsuz yaşam koşulları nedeniyle Suriye’de sağlık alanına erişimin kısıtlı olduğunu söyledi.

img_9148.jpg

Bölgede İHH ve AID tarafından kurulan Göz Sağlığı Merkezi’nde savaş mağduru halka ücretsiz olarak hizmet verildiğini belirten Tosun, ‘‘2021 yılının Eylül ayında İdlib’in Sarmada ilçesinde Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ile açtığımız Göz Sağlığı Merkezimiz bölgede önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Merkezin açıldığı tarihten bu yana 19 bin 204 muayene ve 3 bin 200 ameliyat yapıldı. 445 kişiye de gözlük desteği verildi. Bu hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak sunuldu.’’ dedi.

img_6478.jpg

Tosun, ‘‘Göz Sağlığı Merkezi’nde 2 doktor, 2 hemşire, 2 anestezi teknikeri, 2 sekreter ve 1 temizlik görevlisi olmak üzere 9 personel çalışıyor. Hizmetlerin takibi ve uygulanması Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından yürütülüyor. Bu merkez ile daha fazla insanın sağlık ihtiyacını karşılamayı arzu ediyoruz.’’ ifadesini kullandı.

img_9185.jpg

İHH, Suriye’deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde çok sayıda sağlık projesi uyguladı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024