İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güle güle Hanin, güle güle...
Gemideki kahramanlardan biri de Bayan Hanin’di. Bizim yanımızda olması, her şeyden vazgeçerek Filistin için orada olması anlamına geliyordu. Sözünü her zaman dik ve kararlı bir şekilde söyledi.
18.06.2010

İlk olarak Antalya’da otelin lobisinde gördüm kendisini. “Gemide misin?” diye sordu. “Evet” dedim. Kendisine sordum, o da “Evet” dedi. Kim olduğunu bilmiyordum o vakit…

Zaman zaman işgal topraklarında yaşayan, İsrail kurumlarında çalışan Filistinlileri eleştiririz. Ama inanın onların işi dışarıdakilerden çok daha zor ve Bayan Hanin gibi olanlar çok ciddi bir mücadele veriyorlar.

Sabah 4′teki baskından sonra, Aşdod’a ulaşmamız saatler sürmüştü. Bayan Hanin, saatler süren bu yolculukta fedakarlığı ile, İbranice bilmesi ve milletvekili oluşu ile tepeden tırnağa silahlı İsrail askerleri ile yolcuların ihtiyaçları vb. konular için müzakerelerde bulunuyordu. İsrail askerleri tepeden tırnağa silahlıydı, ayakkabılarının üstünde bile kurşun geçirmez muhafazalar vardı.

Gemimiz Aşdod’a yaklaştı… İsrail’e geldik, dışarıda çocuk askerler… Teker teker yolcuları dışarıya çıkarıyorlar. Bu nakliye saatler sürecek… Hanin’e geliyor sıra… Gemide bir alkış tufanı, bayanlar alkışla, elleri kelepçeli olan erkekler ıslıkları ile uğurluyorlar Hanin’i… Güle güle Hanin, güle güle…

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024