İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hacı Murat’tan İHH’ya ziyaret
Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim, İHH Genel Merkezi’ni ziyaret ederek İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Oruç ve İHH Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.
GüneyAsya, Moro 01.12.2018

Çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye’ye gelen Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ve beraberindekiler, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Moro’da gelinen son süreci değerlendirdi.

Hacı Murad İbrahim’i, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Oruç, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri İzzet Şahin ile Vahdettin Kaygan ve İHH’nın Moro’da Yetim Sponsorluk Sistemi ile desteklediği ve daha sonra okumak üzere Türkiye’ye getirdiği yetim kızlar karşıladı. Ziyarette, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin Bangsamoro Organik Yasası'nı imzalamasının ardından gelinen süreç ve İHH’nın Moro’daki barış sürecindeki rolü ile Moro’daki yeni projeler konuşuldu.

6f5a2491.jpg

İHH’nın barış sürecindeki rolü

Filipinler’de 40 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş bölgedeki Müslümanlara geniş haklar tanıyan anlaşmanın 2014 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da denetiminde imzalanmasıyla resmen son bulmuştu. İzleme Heyeti, Filipinler Devleti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında devam eden müzakere sürecini çok yakından takip ederek anlaşmanın hayata geçirilmesi için büyük çaba sarfetmiş ve bunun sonucunda anlaşma, Filipin Devleti ve Meclisi tarafından onaylanarak yürülüğe girmişti.

Beş üyeden oluşan izleme heyetinde eski Avrupa Birliği Büyükelçisi Alistair MacDonald, İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Oruç, Asya Vakfı’ndan Steven Rood, Gaston Z Ortigas’dan Karen Tanyada ve UNYPAD’dan Rahip Kuthdo bulunuyor.

Ülkede, 26 Temmuz 2018'de Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte tarafından, Bangsamoro Organik Yasası adı verilen özerklik yasası onaylanarak yarım yüzyıla yayılan, 120 bin kişinin hayatını kaybettiği ihtilafa nokta konulmuştu.

6f5a2527.jpg

İbrahim, İHH’ya teşekkür etmişti

Ağustos 2018’de Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim, Bangsamoro Organik Yasası'nın imzalanmasının ardından sürece katkı veren İHH'ya teşekkür mektubu göndermişti. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Oruç ve İHH çalışanlarına Moro Müslümanları için yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür edilen mektupta, ayrıca Türk hükümetine ve Türkiye Müslümanlarına da desteklerinden ötürü müteşekkir olunduğunu belirtilmişti.

img_2801.jpg

1996’dan beri

İHH İnsani Yardım Vakfı, Moro’daki çalışmalarına 1996 yılından bu yana devam ediyor. İHH, bölgede; Ramazan, Kurban, insani yardım, acil yardım, yetim, insani diplomasi ve kalıcı eserler gibi birçok alanda faaliyet yürütüyor. Ayrıca bölgede kalıcı eser inşası kapsamında okul, cami, mutfak ve yetimhane çalışmalarını sürdüren İHH, bir hafta içerisinde de Moro’da 5 ayrı kalıcı eseri hizmete açmayı planlıyor.

img_2710.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023