İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hatay’daki Suriyelilere gıda kolisi ve soba dağıtımı yapıldı.
İHH İnsani yardım Vakfı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Suriyeli sığınmacılara yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH Hatay masası ekipleri, 50 adet gıda kolisi, 50 adet battaniye 180 adet
Suriye 08.12.2012

20 aydır devam eden olaylar sebebiyle Suriye halkı oldukça zor günler yaşıyor. Özellikle kış aylarının gelmesi ile birlikte ihtiyaç duyulan malzemeler artıyor. Olayların başladığı günden beri Suriye halkının yanında olan İHH yardımlarına devam ediyor.

İHH ekipleri bu kapsamda Libya’dan gelen misafirlerle birlikte Reyhanlı’da bulunan sağlık merkezleri ziyaret edildi. Yapılan ziyaretler de sağlık merkezlerine 180 adet alışveriş kartı ve 50 adet battaniye teslim edildi.

Libya’da ki yardım kuruluşlarını temsilen gelen misafirlerle birlikte teslim edilen kartlarla,  sağlık merkezlerinde bulunan Suriyeliler, marketten ihtiyaçları doğrultusunda malzeme alabilecek.

Ayrıca İHH Hatay masası ekipleri geçtiğimiz günlerde de sağlık merkezlerine battaniye, hijyen paketi, ilaç, elektrikli ısıtıcı verdi.

150 aileye yardım yapıldı

Ayrıca, Hatay çevresinde bulunan Esed saldırılarında hayatına kaybeden kişilerin ailelerine gıda paketi ve alışveriş kartı teslim edildi.

Ailelere teslim edilen gıda paketlerinde; makarna, pirinç, bulgur, kuru fasulye, kırmızı mercimek, zeytin, salça, ayçiçek yağı şeker gibi gıda malzemeleri bulunuyor.

Öte yandan ailelerinden ihtiyacı olanlara da kış yardımları çerçevesinde 30 adet soba verildi.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024