İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hayırseverlerden Kırgızistan’a 3 yeni cami
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Kırgızistan’ın Jalal Abad ve Chuy bölgesinde Hacı Nigar Yunus, Eşref Örs ve Ömür Kumantaş adını verdiği 3 yeni camiyi ibadete açtı.
Kırgızistan 17.10.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanı sıra imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşasını sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, hayırseverlerin destekleriyle Kırgızistan’ın Jalal Abad ve Chuy bölgesinde Hacı Nigar Yunus, Eşref Örs ve Ömür Kumantaş adını verdiği 3 ayrı cami inşa etti.

hayirseverler-kirgizistanda-3-cami-insa-etti1.jpg

Hacı Nigar Yunus Camii

Hacı Nigar Yunus Camii, Jalal Abad’ın Suzak ilçesinde açıldı. 2 bin 800 kişinin yaşadığı Bağış köyünde inşa edilen 150 metrekarelik camide aynı anda 300 kişi ibadet edebiliyor. Açılışla birlikte bölge Müslümanları, daha rahat bir ibadet alanına kavuşmuş oldu.

hayirseverler-kirgizistanda-3-cami-insa-etti3.jpg

Eşref Örs Camii

Aynı anda 200 kişinin ibadet edebildiği Eşref Örs Camii ise ülkenin Chuy şehrinin Ysyk Ata ilçesinde ibadete açıldı. 100 metrekare olarak planlanan cami, en yakın caminin 5 kilometre uzakta olduğu 3 bin nüfuslu bir köyde inşa edildi. İHH, cami projesini, bölge Müslümanlarının yapı inşasına başlayıp yetersiz imkanlar sonucunda üstlenmişti.

hayirseverler-kirgizistanda-3-cami-insa-etti5.jpg

Ömür Kumantaş Camii

Ömür Kumantaş Camii de yine Chuy şehrinin 3 bin nüfuslu Sokuluk ilçesinde inşa edildi. Caminin açılışına Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Şemsettin Ünal, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Şefik, İHH Orta Asya ve Kafkasya Masası Koordinatör Yardımcısı Muhammet Hamza Nedimoğlu, Kırgızistan Din İşleri Temsilcileri, Türk bağışçıları ile vatandaşlar katıldı. Bölge Müslümanları, bugüne kadar 15 yıl öncesinde toprak bir yapı olarak inşa edilen camide ibadetlerini yerine getiriyorlardı.

hayirseverler-kirgizistanda-3-cami-insa-etti2.jpg

İHH’nın Kırgızistan faaliyetleri

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kırgızistan’da ihtiyaç sahiplerine erzak, kıyafet yardımı konusunda da yoğun çalışmalar yürütüyor. İHH daha önce de ülkenin Çuy ve Issık bölgesinde Hacı Hayriye Aktaş Camii, Üsküdar 15 Temmuz Şehitler Camii ve Güngören 15 Temmuz Şehitleri Camii’ni de hayırseverlerin destekleriyle inşa etmiş ve ibadete açmıştı. İHH’nın yeni açılışını yaptığı camileriyle birlikte bölgede ibadete açtığı cami sayısı 6’ya ulaşmış oldu.

hayirseverler-kirgizistanda-3-cami-insa-etti6.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024