İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’a büyük sağlık yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fael Khair ve İslam Kalkınma Bankası tarafından ortak yaptırılan mobil sağlık klinikleri, Pakistan’a gönderilmek üzere Kilis’ten yola çıktı.
Pakistan 11.12.2017

İHH’nın kalıcı eserler kapsamında Fael Khair Programı’yla beraber başlatmış olduğu mobil klinik projesi tamamlandı. Geçtiğimiz sene başlanılan 6 poliklinik ve 2 ameliyathaneden oluşan klinikler, İHH Kilis Lojistik Merkezi’nden Pakistan’a gönderilmek üzere İskenderun Limanı’na doğru yola çıktı.

25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşan İHH'nın Pakistan'da birçok kalıcı eseri bulunuyor. Son 7 yılda bölgeye 15 milyon EURO yardım ulaştıran İHH, projeyle birlikte; çocuk, kadın ve yaşlılar gibi dezavantajlı ve kırılgan grupları önceleyerek geniş bir nüfusa sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

pakistana-buyuk-saglik-yardimi-1.jpg

Mazlumlara sağlık hizmeti ulaşacak

Yapımı tamamlanan mobil klinikler, şehir ve kırsal alanlara gezici olarak koruyucu-tedavi edici sağlık hizmetleri sunmak üzere hazırlandı. Konuya ilişkin İHH Kilis Genel Koordinatörü Serkan Öktem, "Hastaların tanı ve tedavisi için gerekli tüm ekipmanlara sahip olan kliniklerimiz kırsal bölgelerde yaşayan mazlum halka veya doğal afetlerden etkilenen afetzedeler için sağlık merkezlerine ulaşım açısından büyük önem arz edecek inşallah" dedi.

pakistana-buyuk-saglik-yardimi-3.jpg

840 bin kişiye ulaştırılması hedefleniyor

Fael Khair Programı kapsamında İslam Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen Pakistan Mobil Klinik Projesi, sekiz mobil kliniğin Türkiye’den temin edilerek beş sene boyunca Pakistan’da işletilmesini içeriyor. Kliniklerin altı tanesi birinci basamak sağlık kliniği, ikisi ise cerrahi klinik olarak hazırlandı.

Proje kapsamında toplam 840 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Projenin hedefleri arasında özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlı olan bölge sakinlerine sağlık hizmetleri sunulması ile hastalık ve ölüm oranlarının düşürülmesi bulunuyor.

pakistana-buyuk-saglik-yardimi-4.jpg

Mobil kliniğin özellikleri

Proje kapsamında 6 adet klinik birinci basamak sağlık hizmeti vermek üzere 2 muayene odası, 1 eczane, 1 röntgen, 1 laboratuvar olmak üzere diğer iki klinik ise 1 muayene odası, 1 eczane, 1 röntgen, 1 laboratuvardan oluşuyor.

Projenin amacı

Pakistan’da sağlık hizmeti almak üzere büyük şehirlere gitme imkânı bulamayan kişiler gönderilen mobil klinik hizmetleriyle zaman ve finans konusundaki engelleri aşarak ihtiyaç sahibi kişilerin sağlık hizmetine erişimini sağlayacak.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024