İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Şanlıurfa’ya sığınan Suriyelilere İHH’dan yardım eli
İHH, Suriye’deki çatışmalardan kaçıp Türkiye’nin Şanlıurfa sınırına sığınan binlerce mülteciye gıda ve su yardımı yaptı.
Suriye, Türkiye 11.06.2015

İHH, Suriye’deki çatışmalardan kaçıp Türkiye’nin Şanlıurfa sınırına sığınan binlerce mülteciye gıda ve su yardımı yaptı.

Suriye'nin Sülük kasabası ve çevresindeki köylerde yaşanan çatışmalardan kaçan yaklaşık 10 bin Suriyeli Şanlıurfa’ya sığındı.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilere İHH Şanlıurfa Temsilciliğince su ve gıda yardımı dağıtıldı.

2 çocuk susuzluktan can vermiş

İHH Urfa Temsilcisi Behçet Atilla, İHH mobil ekibi olarak vakit kaybetmeden Akçakale-Ceylanpınar arasında yer alan sınırın sıfır noktasındaki Zenginova köyüne hareket ettiklerini söyledi. 

Çatışmalardan yaklaşık 10 bin kişinin köye kurulan mobil kapıdan Şanlıurfa'ya geçiş yaptığını belirten Atilla, gördüğü manzarayı şu ifadelerle anlattı:

“Tam bir insani dram yaşanıyordu. Kadın, çoluk, çocuk, yaşlılar susuzluktan helak oluyorlardı. Anlatılanlar doğru ise 3 gün önce sınırdan geçmeyi beklerken 2 çocuk susuzluktan can vermiş. Bir kamyon hazır su satın alıp köye gidip muhacirlere dağıttık. Ayrıca bebekler için de mama dağıttık. Su dağıtırken yaşanan izdiham 2011’de ziyaret ettiğimiz Somali’deki Dadaat kampını bana hatırlattı.”

İlgili haberler
Tümünü Gör
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
4 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, bölgede derinleşen insani krizle birlikte sivillerin yaşamını tehdit etmeyi sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, Sadakataşı, Yetim Vakfı, Mülteci Hakları Derneği ve Özgür-Der’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Herson bölgesindeki Oleşki kenti başta olmak üzere çatışma bölgelerine güvenli bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulunuldu.
Ukrayna
25.09.2026
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026