İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hemşire Çiğdem İltimur
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği Katarakt kampanyasında görev almak üzere Sudan Hartum’a gittim.
20.09.2010

Keyf tamam ! TAMAM

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği Katarakt kampanyasında görev almak üzere Sudan Hartum’a gittim. Proje o kadar güzel ki orda çalışan ekibin hiç durmak bilmeyen hiç yorulmayan halleri bizleri de motive etti, havaalanından indiğimizde bizi karşıladılar kalacağımız eve götürdüler ki evimizin hiç bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştik. 24 saat kesintisiz su, internet,  tv, klima tam bir aile ortamı sağlanmıştı. Türk aşçımız vardı (Ömer amca ellerine sağlık o güzel yemeklerin için hakkını nasıl öderiz) bizlere ne kadar iyi baktı anlatamam.

Hartum Devlet Hastanesi’nin bir bölümü İHH tarafından katarakt ameliyatları için düzenlendiğinden bu bölüme Türk hastanesi  olarak ayrılmış. Her şey düşünülmüş cihazlar, ortam, ameliyathane ve ameliyatlar düzenli bir şekilde devam ediyor. Orada çalışan ekip de özveriyle görevlerine devam ediyorlar. Sudan çok yoksul bir ülke. İnsanlar neredeyse günde sadece bir öğün yemek yiyiyor, çocuklar yalınayak ve çıplak geziyor. Güneş ışınlarının dik gelmesi, beslenme bozukluğu ve iklim şartlarından dolayı ülkede katarakt hastalığı çok sık görülüyor. Özellikle çocuklar arasında yaygın olan katarakt, tedavide geç kalındığı zaman körlüğe neden oluyor. Ülkedeki sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve yoksulluk nedeniyle de katarakt olan çocukların büyük bölümü tedavi edilemiyor. Bu şartlarda oraya bu imkanların sunulabilmesi bizi çok etkiledi.

Bir kız çocuğu vardı İlya adı 7 yaşında iki gözünde de katarak vardı ve göremiyordu. İlk gün tek gözüne ameliyat yapıldı, çok endişeli ve korkuyordu onu sakinleştirmek için bir oyuncak bebek verdik İlya bebeği göremediği için dokunuyor kokluyordu, ertesi gün geldiğinde bebeği elinde ama bi farkla artık o gözü görebiliyordu bu bizi o kadar mutlu etti ki anlatılmaz yaşamak lazım o anları sonra bizlere dokundu seni görebiliyorum dedi o anı tekrar yaşamayı çok isterdim, İlyayı hayatım boyunca unutmayacağım ki İlya sadece bir tanesi artık düşünün yapılan emeklerin sonuçlarını bundan daha büyük bir sevinç huzur ve mutluluk olabilir mi?  

Sabah 08,30 da Ömer amcamızın hazırladığı kahvaltımızı yaptıktan sonra ekip servisimizle hastaneye gidiliyordu. Çok yorgun olmamıza rağmen orda ki insanları görünce o anda hiç bir yorgunluğun kalmıyor ve daha ne yapabilirim düşüncesine kapılıyorsunuz.

Anestezi ekibinden Hüda, Gavi, Novay sekreterimiz Kevser kapıda güvenliği sağlayan hastaları sırayla içeri girmesini sağlayan Macid, Mehmet, Merri, Dr Muavi, Dr Abdulhafız, Dr İha, Murat, Serhat ve tabi ki Türkiye'den bu ekibi sağlayan ve bizleri onlarla buluşturan bu güzel projede bizlere de yer veren sevgili İhsan beye sonsuz teşekkür ediyorum, birlikte çalıştığımız bütün ekibe sonsuz teşekkür ediyorum. Emine, benimle birlikte bu projede yer aldığın için beni yalnız bırakmadığın için canım arkadaşım teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin..                                                                                             

Saygılarımla..

Çiğdem İltimur

Kartal koşuyolu kalp hastanesi K.2 KARTAL

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024