İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hoca Ahmet Yesevi diyarının yetimleriyle beraberdik
Ekiplerimiz 'Yetim Günleri' kapsamında kardeş ülke Kazakistan’daydı.
Kazakistan, OrtaAsya 28.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Yetim Günleri kapsamında kardeş ülke Kazakistan’da çalışmalar yürüttü.

Çalışmalar kapsamında eski başkent Almaatı, Çimknet ve Türkistan’da yetimlere elbise, kırtasiye, yetim ailelerine yakacak yardımı ve adaklık kurban çalışması yapıldı.

Geliştirdiği ‘‘Sponsor Aile Projesi’ ile 24.050 yetimin bakımını üstlenen İHH İnsani Yardım Vakfı organize ettiği ‘Yetim Günleri’ programı dolayısıyla kardeş ülke Kazakistan’ı da ziyaret etti.

Kazakistan’a giden İHH ekipleri eski başkent Almaatı, Çimknet ve Türkistan’da yetimlere yönelik çalışmalar yürüttü.

Yoğun ve çok ağır bir kış mevsiminin son günlerini yaşayan Kazakistan’da ilk olarak eski başkent Almatı’ya giden İHH ekipleri, şehrin merkezindeki okullarda Kul Hoca Ahmet Yesevi tarafından organize edilen çalışma doğrultusunda kırtasiye malzemesi ve elbise dağıtımı yaparken, köylerde de kömür dağıtımı yaptı.

İHH ekipleri Almaatı’nın ardından Çimkent ve Türkistan’a geçerek buralarda da yetimleri ziyaret ederek dağıtımlar gerçekleştirildi.

Kazakistan’da yapılan çalışmalar doğrultusunda 100 yetim çocuğa kırtasiye malzemesi dağıtımı yapılırken, 50 yetim çocuğumuza da giysi yardımı yapıldı.

Köylerde kalan 50 yetim ailesine kömür yardımı yapılırken 60 yetim ailesine de gıda yardımı yapıldı.

Bu arada Anadolu’nun Müslümanlaşmasına çok büyük desteği olan Orta Asya bozkırları hala bölgeye manevi desteğini devam ettiriyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024