İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriyeli çocuklara hijyen ve sağlık eğitimi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mercy Malaysia arasında Suriyeli 2 bin mülteci çocuğa hijyen ve sağlık konusunda eğitim verilmesi amacı ile bir anlaşma imzalandı.
Malezya, Suriye 09.02.2017

Suriye’de zorlu hayat şartları geçirmek zorunda kalan mülteci konumuna düşmüş çocuklar kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise mazlumlara uzanacak olan yardım ellerine aracı olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Suriyeli çocukların mağduriyetlerini bir nebzede olsa hafifletmek için, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Mercy Malaysia arasında Suriyeli çocukların hijyen ve sağlık konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.

2.jpg

2 bin çocuk faydalanacak

İHH Genel Merkezi’nde İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Mercy Malaysia Başkanı Dato Dr. Faizal M. Perdaus arasında Suriyeli 2 bin çocuğu ilgilendiren anlaşma Türkiye'deki Suriyeli mülteci çocuklara hijyen konusunda bilinçlendirme kampanyasını ve hijyen paketi dağıtımlarını kapsıyor.

Suriyeli mağdur aileler için yapılan anlaşma, özellikle sağlık alanındaki projelerle birlikte geliştirilerek devam ettirilecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026