İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli çocuklara hijyen ve sağlık eğitimi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mercy Malaysia arasında Suriyeli 2 bin mülteci çocuğa hijyen ve sağlık konusunda eğitim verilmesi amacı ile bir anlaşma imzalandı.
Malezya, Suriye 09.02.2017

Suriye’de zorlu hayat şartları geçirmek zorunda kalan mülteci konumuna düşmüş çocuklar kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise mazlumlara uzanacak olan yardım ellerine aracı olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Suriyeli çocukların mağduriyetlerini bir nebzede olsa hafifletmek için, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Mercy Malaysia arasında Suriyeli çocukların hijyen ve sağlık konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.

2.jpg

2 bin çocuk faydalanacak

İHH Genel Merkezi’nde İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Mercy Malaysia Başkanı Dato Dr. Faizal M. Perdaus arasında Suriyeli 2 bin çocuğu ilgilendiren anlaşma Türkiye'deki Suriyeli mülteci çocuklara hijyen konusunda bilinçlendirme kampanyasını ve hijyen paketi dağıtımlarını kapsıyor.

Suriyeli mağdur aileler için yapılan anlaşma, özellikle sağlık alanındaki projelerle birlikte geliştirilerek devam ettirilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024