İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İdlib ve Batı Halep'teki ailelere kışlık yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib ve Batı Halep kırsalındaki ailelere gıda kolisi ve kışlık yardımlar ulaştırıldı.
Suriye 25.01.2018

Bölgede Suriye rejimi tarafından devam eden hava saldırıları dolayısıyla kısa süre önce  yaklaşık 250 bin  kişi Türkiye sınırına daha yakın güvenli bölgelere göç etmişti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, Suriye rejimi tarafından devam eden hava saldırıları nedeniyle İdlib'e göçün devam ettiğini  ve bölgede ihtiyaçların olduğunu söyledi.

idlip-bati-halep-yardimi-2.jpeg

Göç eden ailelerin bir kısmının uygun alan bulamadığı için Batı Halep kırsalına yerleştiğini belirten Yemelek, "Ailelere 2 bin 351 gıda kolisi, ekmek, kışlık kıyafet ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

idlip-bati-halep-yardimi-3.jpeg

Dağıtılan yardım malzemeleri Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Vakfı'nın katkılarıyla hazırlandı.

idlip-bati-halep-yardimi-4.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
Apartheid rejimi İsrail’in sistematik saldırıları sonucu harabeye dönen Gazze’de, İHH İnsani Yardım Vakfı enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor ve bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştiriyor.
24.10.2025
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025