İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’de 25 bin yetime iftar
Ramazan ayının başından bu yana Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesiminde yaşayan 25 bin yetim çocuğa İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından iftar yemeği ulaştırıldı.
Suriye 09.05.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesiminde yaşayan 25 bin yetim çocuğa iftar yemeği ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye’de savaşın yetim bıraktığı çocuklara Ramazan ayı içerisinde de destek olmayı sürdürdüklerini söyledi. Tosun, İHH mutfaklarında pişirilen yemeklerin her iftardan önce yetimlere ulaştırıldığını belirterek, “Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Suriye içerisindeki toplu iftar organizasyonlarını bu sene iptal ettik. Lakin Ramazan ayı boyunca yetimlerimize iftar yemeği ulaştıracağız. Şimdiye kadar sadece İdlib kırsalında yaşayan 25 bin yetimimize her iftardan önce vakfımızın mutfaklarında pişirilen yemekleri dağıttık. Ramazan sonuna kadar bu çalışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

1g9a1802.jpg

‘‘15 Ramazan Dünya Yetimler Günü önemli bir fırsat’’

Yetimlere sahip çıkılması adına Dünya Yetimler Günü’nün önemli bir fırsat olduğunu anlatan Tosun, “Malum olduğu üzere her yıl Ramazan ayının 15’inde ‘Dünya Yetimler Günü’ başta Suriye olmak üzere dünya genelinde etkinlikler düzenliyorduk. Bu sene mevcut durum nedeniyle maalesef tüm organizasyonları iptal ettik. Bugünü çok önemli bir fırsat olarak görmeliyiz. İftar sofralarımıza oturduğumuzda zulüm ve açlıkla mücadele eden yetimleri aklımıza getirerek onlara sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Tosun, Suriye’deki Ramazan çalışmalarının sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

1g9a1780.jpg

BAĞIŞ YAP

İyilik hareketine destek olmak için

Hayırseverler, Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan insanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştirilecek kampanyalara destek olabilirler. Bunun için bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 27 TL,

-IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL,

-İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024