İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı düzenledi
İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi Departmanı tarafından, 16-17-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı düzenlendi. Bine yakın arama kurtarma teknisyenin katıldığı tatbikatta; 6 farklı bölgede ve 35 istasyonda doğada, kentsel, medikal ve suda arama kurtarma çalışmaları yapıldı.
19.08.2024

İHH Afet Yönetimi Departmanı tarafından olası afetlere hazırlıklı olmak ve arama kurtarma ekiplerinin operasyon kabiliyetlerini sıcak tutmak amacıyla 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yıl dönümünde 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta, Marmara Denizi'nin açıklarında, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 6.8 büyüklüğünde ve İstanbul'un tamamını etkileyen bir deprem olduğu varsayıldı.

6 farklı noktada çalışmalar yapıldı

Senaryoya göre gönüllüler, 125 bin ağır, 169 bin orta, 206 bin hafif hasarlı konutun bulunduğu temsili bölgelerde doğada, kentsel, suda ve medikal kurtarma çalışmaları yaptı.

Tuzla'daki İHH Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi'nden koordine edilen tatbikatta; Yeşilköy, Akfırat, Oruçoğlu, Süreyyapaşa, Hacıllı ve Beykoz’da çalışmalar yapıldı.

3.jpg

Tatbikata katılan 53 ekibin 1’inin ağır, 2’sinin orta, 17’sinin hafif seviye AFAD akreditasyonu bulunurken, 33 ekibin ise akreditasyon süreçleri devam ediyor.

4.jpg

Tatbikatın ikinci günü basın açıklaması yapıldı

Tatbikatın ikinci gününde tatbikatla ilgili bilgilerin paylaşıldığı bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına; İstanbul Valisi Davut Gül, Düzce Valisi Selçuk Aslan, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Adalar Kaymakamı Abdurrahman İnan, AFAD Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanı Hüseyin Ceven, AFAD Risk Azaltma Daire Başkanı Abdulkadir Tezcan, AFAD Geçici Barınma ve Lojistik Depo Yönetimi Daire Başkanı Güray Karakaya, AFAD Sivil Savunma Daire Başkanı Gürkan Tepekıran, İstanbul AFAD Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve Tuzla Emniyet Müdürü Fatih Tilki katıldı.

Başarıyla icra edilen tatbikat, Pazar günü sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH tarafından 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı düzenleniyor
İHH tarafından 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı düzenleniyor
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, İstanbul’da düzenlenen 4. Ulusal Arama Kurtarma Tatbikatı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.
İstanbul
17.08.2024
İHH’dan Samsun’da 120 gönüllünün katılımıyla bölgesel arama kurtarma tatbikatı
İHH’dan Samsun’da 120 gönüllünün katılımıyla bölgesel arama kurtarma tatbikatı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı'na bağlı arama kurtarma ekipleri, Samsun'da 15 ilden 120 gönüllünün katıldığı bölgesel tatbikat gerçekleştirdi.
01.07.2024
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024