İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 53 bin 500 hisse kurbanı 2 milyon kişiye ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 25 yılın verdiği tecrübeyle bu bayramda da bağışlanan 53 bin 500 hisse kurbanı 2 milyona yakın ihtiyaç sahibine ulaştırdı.
03.09.2017

İHH,  Türkiye ile birlikte 12 ülkede toplamda 23 bin 440 yetim çocuğa bayramlık hediye etti. Kurban organizasyonu dolayısıyla dünyanın dört bir yanına dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları vb. birçok projenin temelleri ya da açılışları bu ziyaretler sırasında atılıyor.

Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapan İHH ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Suriyeli mültecilere kurban eti dağıtımı

Suriye krizinin yedinci yılına girdiğimiz bu kurban bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan toplamda 7 bin 490 hisse kurbanın kesimi yapılarak yaklaşık 250 bin Suriyeli mülteciye dağıtılmaya başlandı.

7 yılda yüzbinlerce kişinin hayatını kaybettiği Suriye’de kamplara sığınan insanlar çok zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. İHH ekipleri bu kurbanda yardımları  İdlib, Halep, Hama, Humus kırsallarında, Bab, Cerablus ve Azez’in yanı sıra Şam'da kuşatma altında bulunan Doğu Guta bölgesinde halka dağıtmaya devam ediyor. Ayrıca Suriyeli yetimler de dağıtılan bayramlıklar sayesinde bayrama mutlu girdiler.

ihh-banglades-balukhali-kampi-1.jpeg

Zulüm altındaki Arakan’da kurban dağıtımları

Uzak Asya’nın İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde ve 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de kurban kesimleri yapıldı ve dağıtımlara başlandı.

İHH ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 4 bin 550 adet hisse, Nepal’de bin 498 adet hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı. Bangladeş’te ise bin 925 adet hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İHH Ekipleri Arakan’da ordu mensuplarının ve radikal Budist çetelerin katliamları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara hem Kurban yardımlarını ulaştırıyor hem de acil yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan gıda, giysi, branda, mutfak eşyası ve yaşam malzemelerinden oluşan ihtiyaç maddelerini dağıtmaya devam ediyor. Hem Myanmar hem de Bangladeş bölgelerinde olan İHH ekipleri zor durumda kalan kardeşlerini yalnız bırakmıyor ve hayata tutunmalarını sağlamak için bütün gücüyle bölgede zor şartlarda çalışmaya devam ediyorlar.

Abluka altındaki bölgeler

Filistin, Irak, Lübnan(Filistinli ve Suriyeli mülteciler), Suriye, Ürdün, Yemen gibi çatışmaların ve baskıların eksik olmadığı yerlerde ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri yapılarak dağıtımları yapılmaya başlandı.

İHH ekipleri, Filistinli ihtiyaç sahiplerini de unutmuyor. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede İHH ekipleri, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda bin 755 hisse kurban kesimi gerçekleştirerek dağıtımlarını yapmaya başladı.

Gönül coğrafyamız Yemen

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise bin 950 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere dağıtımları yapılmaya başlandı. Çatışmalardan dolayı bölgede insanlar gıda maddelerine ulaşmakta çok zorluk çekiyor. Aynı zamanda kolera gibi salgın hastalıklar yüzünden çok sayıda kişi hayatını kaybediyor. İHH ekipleri kesilen kurban etlerini bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

ihh-kenya-kurban-1.jpeg

Afrika’da kurban sevinci

İHH ekipleri, Afrika’da da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu ve katarak ameliyatları projesi yürüten İHH, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı ve bir nebze de olsa onların mutluluklarına ortak oldu.

Somali'de 4 bin 550 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başlandı. Sudan’ın Kesele, Hartum ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere  ise 2 bin 100 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başlandı. Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapılarak yüzbinlerce kişiye ulaştırılmaya başlandı.

Filipinler Moro

Filipinler hükümeti ve Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasındaki barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan İHH, Filipinler’de Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan toplamda 784 adet hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

Pakistan’a  ve Hindistan’a özel ilgi

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da ve özellikle Keşmir bölgesinde bin 890, Afganistan’da bin 135 hisse, Çeçenistan’da 315 hisse, Hindistan’da 2 bin 787 adet hisse kurbanın bu bayramda kesimi yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirilmeye başladı. Doğu Türkistan’da  ise 320 adet hisse kurban kesimi yapıldı.

Yanı başımızdaki Balkanlar’da kurban sevinci

İHH ekipleri, Balkanlara da çalışmalarına devam etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan (Sancak, Preşova) kurban çalışması yapıldı. Balkanlarda farklı ülke ve bölgelerde toplamda bin 339 adet hisse kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

ihh-irak-kurban-3.jpeg

Yetimler bayrama mutlu girdi 

İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 12 ülkede 23 bin 440 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu. Tüm hayırseverler destekleri ile Arnavutluk, Eritre, Endonezya (Açe), Hindistan, Kırgızistan, Mısır, Etiyopya, Ruanda, Sancak, Suriye, Filistin ve Türkiye’de binlerce çocuk bayrama mutlu olarak girdiler.

5 kıtada kurban organizasyonu yapıldı

Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya'ya Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret ettiği ülke ve bölgeler şunlar:

Afrika: Benin, Burkina Faso, Burundi, Cibuti, Çad (Çad, Orta Afrikalı ve Nijeryalı mülteciler), Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Fildişi Sahilleri, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti (Güney Afrika C. ve Malavili mülteciler), Güney Sudan, Kamerun (Kamerun, Orta Afrikalı mülteciler), Kenya (Kisumu, Somalili mülteciler), Komor Adaları, Malavi, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele Eritreli mülteciler), Svaziland, Tanzanya (Shinyanga), Uganda ve Zimbabve.

Orta Doğu: Fas, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak, İran, Kuzey Irak, Libya, Lübnan (Lübnan, Filistinli ve Suriyeli mülteciler), Mısır, Suriye, Tunus, Türkiye, Ürdün ve Yemen.

Güney Asya: Bangladeş, (Bangladeş, Arakanlı mülteciler), Endonezya, Fiji, Filipinler (Moro), Hindistan (Hindistan, Keşmir, Kerala ve Assam), Myanmar (Myanmar ve Arakan), Nepal, Pakistan (Pakistan ve Azad Keşmir), Sri Lanka, Tayland (Patani), Vanuatu ve Vietnam.

Orta Asya ve Kafkasya: Abhazya, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Azerbaycan (Azerbaycan, Çeçenistanlı mülteciler), Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Gürcistan (Gürcistan ve Acara), İnguşeyta, Kabarday Balkar, Karaçay Çerkes, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Moğolistan, Osetya, Özbekistan, Tacikistan ve Ukrayna.

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan (Sancak ve Preşova)

Amerika: Bolivya, Brezilya, Ekvador ve Haiti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024