İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Afrin’de 3 cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinin köylerinde, 3 farklı cami inşa edilerek ibadete açıldı.
Suriye 22.08.2022

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nca Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinin Tel Gazi, Kıyle ve Kefer Dali köylerinde, 3 ayrı cami inşa edilerek ibadete açıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, camilerin, Afrin’in kırsal kesiminde toplu ibadet için uygun alan bulunmayan köylerde inşa edildiğini belirtti.

img_1299.jpg

Köy sakinlerinin, daha önce Cuma ve bayram namazlarında uzak yerleşimlerde bulunan camilere gitmek için kilometrelerce yol yürüdüğünü ifade eden Tahiroğlu, ibadete açılan camiler sayesinde artık köylerden 5 vakit ezan sesinin yükseldiğini bildirdi.

img_9051.jpg

Tahiroğlu, camilerin ayrıca bir eğitim yuvası da olacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

‘‘Camileri, köylerin mevcut nüfus yapısını dikkate alarak, Afrin’in Tel Gazi Köyü’ndeki Fahriye-Avni Ponçis Cami 147 metrekare, Kefer Dali Köyü’ndeki İbrahim Karaoğlanoğlu Cami 100 metrekare ve Kıyle Köyü’ndeki Hacı Emine ve Recep Yarbasan Cami 70 metrekare genişliğinde inşa edildi. Bu 3 ayrı cami içerisinde toplam 450 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Avlularda inşa edilen abdesthane ve tuvaletlerin yanı sıra ses sitemi, elektrik için güneş paneli, halı ve kitaplık gibi tefrişatları da camilerimize yerleştirdik. Camilerde, ibadet vakitlerinin dışında köydeki çocukların dini eğitim alabileceği uygun alanlarda tesis ettik.’’

img_9077.jpg

İHH, savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024