İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve AİD’den Arakan için sağlık yardımı
Pek çok sorunla boğuşan Arakanlılara yaptığımız yardımlar devam ediyor.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 23.11.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın açlığın, sefaletin, katliamların ve yoklukların ülkesi Arakan’a yaptığı yardımlar tüm hızıyla sürüyor.

Bugüne kadar özellikle sağlık, gıda ve barınma gibi konularda zulme uğrayan Arakanlılara yardım elini uzatan, İHH İnsani Yardım Vakfı bu kez de AID Uluslararası Doktorlar Birliği çalışanları ile bölge halkanın yaralarını sarmasında yardımcı oluyor.

Haziran 2012’de Taungop kasabasında otobüsle seyahat eden 10 Müslüman’ın Budistler tarafından linç edilmesi ile başlayan şiddet olayları tüm Arakan’a yayılmış ve Müslüman halka yapılan zulmün ardından yükselen yardım çığlıklarına kulak veren ülkelerin başında Türkiye gelmişti.

Köylerinin ateşe verildiği, cami ve medreselerin yakılıp yıkıldığı Arakan’dan kaçarak Bangladeş’e sığınan mülteci Müslümanlar ve Myanmar içindeki Arakan bölgesinde pek çok alanda yardımlar yapan İHH sağlık yardımlarını da sürdürüyor.

Sağlık yardımları İHH-AİD Uluslar arası Doktorlar Birliği işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Daha önce de Arakanlılar için cibinlik projesi başlatan ve bu kapsamda bölgeye çok sayıda cibinlik gönderilmesini sağlayan İHH ve AID, bu kez de Arakan`ın Akyap şehrinde Müslüman Rohingyalıların sığındığı kamplarda poliklinik hizmeti vermek için yola çıktı.

Dr. Murat Kadir Topçu, Dr. Aşir Keçelioğlu ve tercüman Esra Zora'dan oluşan sağlık ekibi, mağdur Arakanlıların sağlık sorunlarına bir nebze de olsun katkıda bulunmak amacıyla İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Vahdettin Kaygan ile birlikte Myanmar’a hareket etti.

Yangon’da gerekli ilaçları tedarik etmeyi planlayan sağlık ekibi, daha sonra Arakan’ın Akyap şehrine ulaşacak.

 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024